Table

Osveženo
23.09.2018

. : Namiznoteniški klub Preserje : .

Zaključni piknik 2007/08
17.6.2008

Ker smo se v IO kluba odločili, da letošnjega zaključnega vsesplošnega piknika ne bo in ta denar namenili pripravam v Premanturi, smo s klubom organizirali mini piknik za najmlajše (Katarina) in igralce kluba. Pri najmlajših smo povabili še njihove starše in se tako pogovorili za nadaljnje delo v prihodnji sezoni. Piknika se je udeležilo približno petdeset ljudi. Starši najmlajših-otroci so bili zelo zadovoljni, da so se lahko še enkrat srečali pred letošnjimi počitnicami. Zaradi dežja smo se preselili v notranje prostore (namiznoteniška dvorana in dvorana DU). Bilo je zelo zabavno, saj so najmlajši lahko telovadili v dvorani, starši pa govorili v upokojenski dvorani. Še preden se je znočilo se je piknik zaključil, saj so bili otroci kar utrujeni.
Sezona se za nekatere ni zaključila, saj sta naši igralki Nika in Patricija povabljeni v reprezentanco mesta Ljubljana. Zastopali bosta mesto Ljubljana na turnirju v Zagrebu, kjer nastopajo najboljši igralci 6 glavnih mest Evrope. Za obe naši igralki je to velika priložnost in spodbuda za nadaljnje delo.

Notranjski pokal
Logatec, 10.06.2008

Ker so bili vsi učenci 8. razreda v šoli v naravi, smo na notranjski pokal odpeljali samo šest igralcev in igralk. Zopet so se najbolj izkazali najmlajši. Pri učencih do petega razreda je zmagal Črt pred domačinko Mihevec Pio in tako tudi v skupnem seštevku. Tudi Leja in Pia sta igrali dobro in Leja se je prvič uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Pri učencih do devetega razreda je tekmovala samo Urška, ki pa ni uspela priti na glavno tekmovanje. Sta pa Pia in Urška dobili priznanja za dobre igre v tolažilni skupini. V top 16. je igrala samo Rebeka, ki pa je igrala po svojih zmožnostih in je na koncu osvojila 9. mesto. Pri dijakih sta igrala Karin in Martin, na koncu je Karin osvojila peto mesto na tekmovanju.

O.T. Puconcev za najmlajše kadete
Puconci, 08.06.2008

Na turnir sta odšla dva igralca Črt in Pia. Oba sta odigrala zelo dobro tako, da sta se uvrstila med osem najboljših. Ker sta bila prvič na tem turnirju, nista bila postavljena kot nosilca, toda po zelo dobri, močni in preudarjeni igri sta dosegla lep rezultat. Uvrstitev med najboljših osem v državi pa je prava spodbuda za nadaljnje delo.

 

ALPE- ADRIA
Rijeka, 7.6.2008

Na Reko smo odpeljali štiri igralke (Nika, Eva, Patricija, Rebeka), ki pa niso dobro odigrale turnirja, saj se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni del tekmovanja. Še največ je pokazala Eva, ki je s svojo borbenostjo in pristopom prijetno presenetila, toda zaradi močne skupine se ji ni posrečila uvrstitev v glavni del tega tekmovanja. Razočarala je Nika, ki je bila nosilka skupine toda dvakrat je na razliko izgubila z dvema lovkama. Patricija in Rebeka sta igrali po svojih močeh.

Finale MRNTZ Ljubljana
1.6.2008

Tekmovanja se je udeležilo 14 igralk in igralcev iz našega kluba. Dosegli smo kar nekaj lepih posameznih uspehov. Črt se je pri fantih 4-5 razred zopet uvrstil med osem najboljših, tako da je v skupni uvrstitvi dosegel zelo dobro deveto mesto. Dekletoma v tem razredu se ni uspelo uvrstiti na finalni turnir. Pri dekletih 6-7 razred se je tudi Rebeki uspelo uvrstiti med osem najboljših, v skupnem seštevku pa je bila šesta. Pri učencih 8-9 razred se je samo Žigi uspelo uvrstiti v glavni turnir nato pa je z odlično igro dosegel 3.-4. mesto, kar je bil letos njegov najboljši rezultat. Pri dekletih 8-9 razred se je vsem štirim tekmovalkam uspelo uvrstiti med osem najboljših. Na koncu pa je Alex zmagala, Nika pa je dosegla 3.-4. mesto, kar je pomenilo, da je Alex zmagala v skupnem seštevku Nika pa je bila tretja. Pri dijakih se je samo Martinu uspelo uvrstiti na glavni turnir. Karin je bila druga pri dijakinjah, v skupnem seštevku pa četrta.

Alex Galič prestopila iz NTK Preserje v Nemčijo

Namen tega dopisa je seznaniti vse privržence kluba in druge zainteresirane, ki berejo našo spletno stran, o poteku prestopa igralke NTK Preserje in kadetske reprezentantke Alex Galič iz matičnega kluba v tuj klub GSV Eintracht Banntal.

NTK Preserje je 20.5.2008 prejel dopis; ťVloga za odobritev začasnega prestopa igralke Alex Galič za čas enega letaŤ s strani igralkine mame (zakonite zastopnice) Alenke Galič. To pisno vlogo smo v klubu obravnavali v širšem krogu (predsednik, podpredsednik in pristojni trenerji), se z njo podrobno seznanili in 23.5.2008 podali pisni odgovor. V odgovoru smo na prošnjo igralkine mame podali kratek opis postopka prestopa v tujino, navedli vse pomembnejše člene Registracijskega pravilnika NTZS in napovedali, da bomo v skladu s tem uveljavljali pravico do odškodnine, ki nam jo je dolžan poravnati tuj klub.

Vedeli smo, da bo uveljavljanje odškodnine problem, zato smo hkrati s tem dopisom za 29.5.2008 sklicali sejo izvršnega odbora NTK Preserje (katerega članica je tudi ga. Alenka Galič) in kot glavno točko dnevnega reda predlagali problematiko prestopa igralke.

Na dan seje izvršnega odbora NTK Preserje smo prejeli ťPoziv k izdaji izpisnice, s strani odvetnika Andreja Poharja iz odvetniške družbe Čeferin.

Na izvršnem odboru smo skušali pojasniti, da klub ne zahteva odškodnine od igralke oz. njenih staršev, temveč od tujega kluba, ki bo pridobil kakovostno izdelano reprezentančno igralko. Na seji smo prišli do sporazumne rešitve in sicer:

 • igralka eno sezono nastopa za tuj klub brez plačila odškodnine
 • igralka se po enem letu vrne v matični klub
 • v primeru da si igralka po tem obdobju odloči za prestop v drug slovenski klub (ali tuj klub) je NTK Preserje opravičen do odškodnine predpisane po pravilniku.
 • Starši so se s sklepom strinjali. Naslednji dan so svoje strinjanje preklicali po elektronski pošti, v katerem so navedli, da se nikakor ne želijo pogovarjati o kakršnikoli odškodnini.

Izvrši odbor se je ponovno korespondenčno sestal 2.6.2008 in sprejel sklep, da se klub ne namerava lotiti reševanja zadev na tak način (grožnje z odvetniki, razveljavitev pravil NTZS,…) zato smo igralki izdali izpisnico iz NTK Preserje brez kakršnekoli odškodnine, takoj ko je igralka vrnila vso klubsko lastnino-opremo, kakor je tudi navedeno na izpisnici sami.

Namiznoteniški klub Preserje je član NTZS in je dolžan upoštevati pravilnik, ki določa pravice in obveznosti kluba, igralke in NTZS v takšnih primerih. Zato smo tudi zahtevali od pristojnih na NTZS, da nam odgovorijo na trditve odvetniške pisarne Čeferin o ničnosti določb registracijskega pravilnika.

Naj na koncu povemo, da je igralka Alex Galič ključni del ženske ekipe NTK Preserje, zato klub ni bil zainteresiran za njen prestop. Naslednja sezona 2008/2009 za žensko ekipo NTK Preserje predstavlja večletni vrhunec, saj bi imeli z Alex realno možnost za osvojitev državnega naslova v kategoriji kadetinj ekipno. V pretekli sezoni 2007/2008 smo se predvsem zaradi njenega napredka odločili, da vstopimo v II. Slovensko žensko ligo. Zaradi te odločitve smo morali tudi ponovno aktivirati igralko Polono Letnar, ki je na igranje pristala zgolj zaradi pomoči mladi generaciji. Sedaj bodo morale ostale igralke močneje trenirati in poskušati zapolniti vrzel, ki je nastala za odhodom Alex.

TOP mlajše kadetinje
31.5.2008

Na top se je uvrstila samo Rebeka. Igrala je v drugi jakostni skupini. Na začetku tekmovanja je bila kar precej zadržana saj je od treh dvobojev dva izgubila. Nato pa se je zbrala in s precej boljšo in napadalnejšo igro premagala skoraj vse nasprotnice (izgubila samo še z eno, prvo nosilko skupine Tamaro Pavčnik). S štirimi zmagami ter tremi porazi pa se je na koncu uvrstila na drugo mesto v skupini (lepa medalja) in na koncu na skupno deseto mesto. To je bil zelo lep uspeh, saj se je na začetku komaj uvrstila v drugo kvalitetno skupino.

Državno prvenstvo RS za kadete-inje
Cerknica, 24.-25.5.2008

Na tekmovanje smo odpeljali pet igralk (Alex, Nika, Eva, Patricija, Rebeka) in štiri fante (Žiga, Urban, Jan, Črt). V posameznem delu smo pri dekletih dosegli zelo lep uspeh, saj so se vsa dekleta uvrstila iz skupin na glavno tekmovanje. Na koncu pa je Alex osvojila drugo mesto, za Anjo Garmut iz Preventa. V ˝ finala je premagala drugo igralko v Sloveniji Zupančič Nino iz Logatca. Tudi Nika se je izkazala saj se je uvrstila med osem najboljših v državi.

Pri fantih se je samo Žigi uspelo uvrstiti na glavni turnir, kjer pa je nato takoj izgubil z najtesnejšim izidom 3:2 z igralcem iz Hrastnika Drnovšek Tilnom.

Pri dvojicah smo imeli več orožij v ognju, toda tako želene medalje nam ni uspelo osvojiti. Alex in Nika, ki sta bili postavljeni kot tretji nosilki sta v četrtfinalu izgubili z dvojico iz Ljubljane Založnik-Žarn in sanj o medalji je bilo konec. Zelo pozitivno pa sta presenetili dvojica Pal-Ogrizek, ki se je prebila do četrtfinala (povsem nepričakovano) nato pa po ogroženem dvoboju izgubili s prvo postavljeno dvojico Garmut-Petrovčič z najtesnejšim izidom 3:2 in na žalost izpadli.

Pri fantovskih dvojicah sta najdlje prišla kombinirana dvojica Švigelj-Muratovič Admir, kjer pa sta za uvrstitev za med osem najboljših igralcev izgubila z drugo postavljeno dvojico Sukič-Železen. Pri mešanih dvojicah se je dvojica Žigon Miha (Logatec) in Galič Alex uvrstila med osem najboljših, kar pa je bilo veliko razočaranje, saj sta bila tretja nosilca. Med šestnajst najboljših mešanih dvojicah sta se uvrstila tudi Gregorka Nika in Kožul Toni (Logatec). Ostale mešane dvojice se niso uvrstile na višja mesta.

Na koncu lahko zaključimo, da je bilo letošnje DP za kadete in kadetinje, kar uspešno, čeprav smo po tihem pričakovali dve medalji. Osvojili smo eno drugo mesto (Alex) in štiri uvrstitve med osem (Nika, Alex-Nika, Eva-Patricija, Alex-Miha). Pohvalimo lahko ostala dekleta (vse so prišle iz skupin), fantje pa bodo morali bistveno več delati na treningih za boljšo uvrstitev.

 

MRNTZ Ljubljane-Razigravanje od 10-12 mesta za katete
23.5.2008

Ker obeh ekip (Olimpije ter Dobove) ni bilo, so se fantje brez boja uvrstili na 10. mesto, kar pa je bilo manj od pričakovanega na začetku tekmovanja.

MRNTZ ekipno finale
Logatec, 20.05.2008

V finalu ekip v MRNTZ Ljubljane sta se uvrstili obe ekipi deklet. Za prvo ekipo so igrale: Patricija, Eva in Urška (Alex in Nika poškodovani). Za drugo ekipo pa so igrale: Rebeka, Leja in Pia.

Prva ekipa se ni mogla kosati z ekipo Logatca, tako da so se borile za drugo mesto, kjer pa so po ogorčenem dvoboju izgubile z ekipo Vesne I., ki pa tudi niso igrale z najboljšimi. Druga ekipa se ni uspela enakovredno kosati z ostalimi ekipami v finalu. Toda ta dekleta so z uvrstitvijo v finale presegla vsa pričakovanja.

'ZAGIPING'
Zagreb, 16.-18.5.2008

Na največje tekmovanje mladih v namiznem tenisu v Evropi, smo odpeljali pet deklet (Alex, Nika, Eva, Patricija, Rebeka) ter dva fanta (Žiga, Črt). Prav vsi igralci so se iz skupin uvrstili v nadaljnje tekmovanje, tako da so se uvrstili med 64 najboljših. Črt se je pri najmlajših uspel uvrstiti med 32 najboljših na turnirju, kar je za njega doslej največji uspeh. Alex se je pri kadetinjah uspelo uvrstiti celo med 16 najboljših. Za uvrstitev 1/8 finala je gladko premagala najboljšo igralko Slovenije pri kadetinjah, Garmut Anjo, nato pa po ogorčenem boju izgubila s prvo postavljeno igralko turnirja Hrvatico Tulbikanec Ivano z rezultatom 3:1. V ekipnem delu se nobeni ekipi ni uspelo uvrstiti v glavni del turnirja. Najbližje uvrstitvi med najboljše je bila prva ekipa NTK Preserje, kadetinje (Alex, Nika), ki sta izgubili z Mursko Soboto s tesnim izidom 3:2 in kombinirani ekipi Preserje-Hrastnik (Lukič- Pavčnik), ki sta prav tako izgubili po ogorčenem dvoboju z I. ekipo Italije, 3:1. Lahko smo zelo zadovoljni z nastopom naših igralcev na tem turnirju, še zlasti s Črtom, Alex, Niko ter Rebeko.

 

Državno prvenstvo RS za mladince-ke
Murska Sobota, 10.-11.5.2008

17. DP RS se je igralo v Murski Soboti. Nastopalo je šest mladink (Alex, Nika, Karin, Patricija, Eva, Sabina). Med posameznicami se je samo Alex uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje in to med najboljših 16 v državi, nato pa izgubila s Slilič iz Gorice 3:1. V dvojicah so se vse naše igralke uvrstile med 16 najboljših.

Pokalno tekmovanje RS
NTK PRESERJE : NTK INTERDISKONT FUŽINAR
Preserje, 09.05.2008

Igralke našega kluba so se po zmagi z NTK Murska Sobota uvrstile med osem najboljših ekip v državi. V četrtfinalu so se srečale z ekipo Interdiskonta iz Raven, ki igra v I. SNTL ligi. Gostje so bile predobre nasprotnice za naše igralke in so zmagale z rezultatom 5:1. Za goste ni igrala njihova najboljša igralka Kasabova, tako da je Polona po dobri igri premagala njihovo tretjo igralko Šapek. Ostale naše igralke niso odigrale na svojem potrebnem nivoju (Alex).

ALPE-ADRIA Madžarska
27.4.2008

Na Madžarsko smo se odpeljali kar z avtobusom, ki ga je organizirala MRNTZ Ljubljana. Iz Ljubljane smo krenili ob 5.00 zjutraj. Na tekmovanje so se uvrstili Alex, Nika, Patricija, Eva, Rebeka ter Žiga. Po peturni vožnji smo končno prispeli v Nadykanize, kjer se je takrat šele začelo tekmovanje, ki se je zavleklo v popoldan. Najboljše sta se odrezali Alex in Nika, ki sta si delili 3.-4. mesto pri kadetinjah. Zelo dobro je igrala tudi Rebeka saj se je uvrstila od 5.-8. mesta pri kadetinjah U-12. Tudi Žigi se je uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja. Evi in Patriciji pa se žal ni uspelo uvrstiti iz skupine.

 

3. memorialni turnir Gregorja Legiše
Preserje, 26.04.2008

Na tekmovanju je nastopilo kar 96 igralcev in igralk iz vse Slovenije. To je kar 20 igralcev več kot prejšnja leta. Kadetov je bilo 65 in kadetinj 31. Nastopilo je tudi 8 igralcev iz domačega kluba. Pet igralk (Alex, Nika. Patricija, Eva, Rebeka) in trije igralci (Žiga, Jan, Urban).

Tekmovanje je bilo organizirano na zelo visokem nivoju, saj so bili prisotni skoraj vsi najboljši kadeti in kadetinje v Sloveniji. Tudi igre igralcev so bile na visokem nivoju še zlasti v zaključnih dvobojih.

Med kadeti je že drugič zmagal Jurij Zdovc PPK Rakek, pred Železen Ervinom NTK Kema Puconci, tretje in četrto mesto pa sta si delila Urbanc Žiga PPK Rakek ter Sukič Patrik NTK Kema Puconci.

Med kadetinjami pa je zmagala domača igralka Galič Alex NTK Preserje pred Gutnik Katjo NTK Logatec, tretje in četrto mesto pa sta si delili Petrovčič Kaja NTK Križe ter Jerkič Tjaša NTK Iskra Avtoelektrika.

Tudi ostale naše igralke so dobro igrale. Nika se je uvrstila od 5-8 mesta, Patricija pa je tudi prišla na glavni del tekmovanja. Evi in Rebeki se ni uspelo uvrstiti v glavni del. Pri fantih pa se je le Žigi uspelo uvrstiti naprej.

Na uradni otvoritvi memoriala je bilo prisotnih veliko ljudi iz našega kraja. Pozdravni govor je imel predsednik NTK Preserje g. Igor Petrovčič, zbrane pa sta pozdravila tudi župan Občine Brezovica Metod Ropret in predstavnik NTZ Slovenije g. Dane Šarlah. Med prireditvijo je predsednik kluba g. Petrovčič, podelil posebno priznanje našemu najboljšemu namiznoteniškemu igralcu Bojanu Tokiču, za uvrstitev na Olimpijske igre v Pekingu leta 2008. Priznanje je prevzel član namiznoteniškega kluba Iskra Avtoelektrika iz Vrtojbe, v katerem je igralec tekmoval, preden je odšel v tujino. Bojan Tokič je tudi v Preserju odigral veliko tekem in opravil veliko treningov v naši namiznoteniški dvorani.

Po končani otvoritvi so bili gostje povabljeni na zakusko v pritličju šole, ki smo jo organizirali s pomočjo sponzorjev. Memorial je zelo dobro uspel, ponovno pa nas je razočarala odsotnost predstavnika šole, kljub povabilu na otvoritev.

Razpis
Rezultati
 

 

Pokalno tekmovanje RS - članice
8.4 in 25.4.2008

V prvem kolu pokala Slovenije smo odigrali dve tekmi.

8.4. smo odšli v Mursko Soboto in zmagali z zelo dobrim rezultatom 5:0. vse tri igralke, ki so igrale (Polona, Nika, Alex) so igrale odlično.

25.4 pa smo gostili igralke iz NTK Šenčurja in po ogorčenem boju izgubili 5:3. Lahko povemo, da so se igralke NTK Šenčurja uvrstile v kvalifikacije za 1.SNTL za ženske.

Ker smo bili v tej skupini drugi smo se uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji v tem pokalu. Naslednji nasprotnik pa bo NTK Interdiskont iz Raven na Koroškem.

 

Finale ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje
Radlje ob Dravi, 19-20.4.2008

Na finale ekipnega dela za kadete in kadetinje so se uvrstile samo kadetinje. V Radlje smo odpeljali 4 punce (Alex, Nika, Patricija, Eva). Finale traja kar dva dni, tako da smo v Radljah prespali. Prvi dan smo igrali z ekipami: Vesna, Križe in domačinkami iz Radelj. Prvo tekmo z Vesno smo dobili z najvišjim izidom 5:0,

s Križami pa 5:4. S tema dvema zmagama smo se že uvrstili med štiri najboljše ekipe, tako da zadnje tekme nismo odigrali z najmočnejšo postavo in je Alex počivala. Bila je še vedno poškodovana tako, da je še težko igrala, tekmo smo izgubili z rezultatom 5:0.

Drugi dan smo igrali v polfinalu z ekipo Logatca in po odlični igri izgubili z najtesnejšim izidom 5:4. vse tri igralke, ki so nastopile so zelo dobro igrale. Alex-poškodovana je zmagala dve partiji, Nika in Patricija pa vsaka po eno.

Za tretje mesto smo odigrali šokantno tekmo z NTK Sobota. Povedli smo kar 4:1 nato pa vse dvoboje po vrsti zgubili, tako da je bil na koncu rezultat 5:4 za Soboto. Alex in Nika sta zmagali vsaka po dve igri, Patricija pa žal nobene. Na koncu smo tako osvojili nehvaležno četrto mesto v Sloveniji.

 

MMPS (Mednarodno mladinsko prvenstvo Slovenije)
Ljubljana, 10-12.4.2008

Na MMPS sta bili povabljeni dve naši igralki (Alex in Nika). Alex je bila prijavljena celo v drugo ekipo Slovenije, toda nastop ji je preprečila poškodba gležnja, ki jo je staknila na treningu pred prvenstvom, tako da je tekmovanje gledala zgolj iz tribune. Nika je igrala samo med posameznicami, kjer pa ni dosegla nobene zmage. To je bil njen prvi nastop za Slovenijo in zraven je bila vključena tudi velika trema. Sčasoma bo tudi to premagala saj potrebuje več tekem na težkih mednarodnih turnirjih.

9. odprto prvenstvo občine Brezovica v namiznem tenisu
Preserje, 05.04.2008

Rezultati
 

TOP RS za kadete – nje
Tržič, 30.03.2008

Na TOP se je uspelo uvrstiti kar 4 našim igralkam v različnih kvalitetnih skupinah. V prvi je igrala Alex, v drugi Nika, v tretji pa Patricija in Laura. Vse so pokazale dobro igro in na koncu je bila Alex druga, Nika tretja, Patricija druga in Laura četrta, vsaka v svoji kvalitetni skupini. V skupnem seštevku pa to pomeni: Alex druga, Nika 11., Patricija 18. in Laura 21. Vse lahko pohvalim za borbenost in dober pristop k igri, z malo sreče pa bi bil rezultat lahko še boljši.

V mesecu marcu so igralke prve ekipe (Alex, Karin in Nika) in Žiga dobili nove loparje, ostali igralci in igralke pa nove gume za loparčke.

 

5. MRNTZ LJUBLJANE
Novo Mesto, 22.03.2008

Na tekmovanje v Novo Mesto smo odpeljali kar 16 igralk in igralcev. Od najmlajših, ki so bili prvič na takem tekmovanju (Anže, Gregor), do najstarejših – dijakov. Največ uspeha smo dosegli v kategoriji Učenk 8. – 9. razred (Nika – druga, Eva - tretja, Patricija od 5.-8. mesta) V kategoriji 6.-7. razred učenke, je zelo dobro igrala Rebeka in osvojila tretje mesto in s tem prvo medaljo na teh tekmovanjih. Dobro je igral tudi Črt, ki je v svoji kategoriji dosegel 5.-8. mesto. V kategoriji 8.-9. razred učenci, se je samo Žigi uspelo uvrstiti v finalni del, ostali so sicer dosegli nekaj zmag, vendar premalo za uvrstitev v finalni del.

 

KVALIFIKACIJE MRNTZ ekipno –
Preserje, Hrastnik, 14.3.2008


Pri dekletih smo imeli dve ekipi, ki sta igrali v Preserju, pri fantih pa eno, ki je igrala v Hrastniku. Pri dekletih so nastopale ekipe: Preserje 1, Hrastnik, Vesna II in Preserje II. Igralk iz Hrastnika zaradi bolezni ni bilo. Za uvrstitev na finalni turnir so se tako potegovale samo 3 ekipe. Zmagala je ekipa Preserje I ( Alex, Nika, Eva, Patricija), druga je bila ekipa Preserje II (Rebeka, Pia, Lea), ki so z veliko borbenosti premagale ekipo Vesna II in se tako uvrstile na finalni turnir. Rebeka je premagala dve igralki, Lea in Pia pa sta dodali še vsaka po eno zmago.

Fantje so igrali v Hrastniku in osvojili 3. mesto. Zmagali so domačini, pred Vrhniko I, četrta pa je bila ekipa Logatec II. Proti Hrastniku fantje niso imeli možnosti, premagali so Logatec II, izgubili so pa tudi proti Vrhniki I 4:3. Najbolje se je izkazal Žiga, zelo dobro pa je igral tudi naš najmlajši – Črt. Urban in Jan pa sta pomagala po najboljših močeh.

 


2. TOP RS za mladince – ke -
Muta, 9.3.2008


Na turnirju je sodelovala Alex in igrala v tretji jakostni skupini. Odigrala je dobro, izgubila samo dva dvoboja in na koncu pristala na drugem mestu v skupini, kar pomeni končno 18. mesto med mladinkami, kar je dober rezultat.

 


II. SNTL ženske –
Preserje, 8.3.2008


Odigrani sta bili dve tekmi v domači dvorani. Dopoldan z ekipo Ljutomer, popoldan pa z ekipo Murske Sobote. Tekma z Ljutomerom se je končala s tesnim izidom 5:4 za Ljutomer. Polona in Alex sta dobili po dve igri, Niki pa ni uspelo, čeprav se je dobro upirala in na koncu izgubila 3:2. Dvoboj z Mursko Soboto se je končal z rezultatom 5:3 v korist naših igralk. Alex je dobila 3 dvoboje, Polona 2, Nika pa je dobila zadnji dvoboj, ki pa ni štel v rezultat, saj je bil dvoboj že odločen v našo korist.

 

Presenetljiv uspeh Rebeke Lukič na državnem prvenstvu
Logatec, 02.03.2008

Udeležili smo se Državnega prvenstva v namiznem tenisu za mlajše kadete in kadetinje, ki je bilo 2.3.2008 v Logatcu. Sodelovala sta samo dva igralca, vendar smo dosegli velik uspeh. Oba igralca, Lukič Rebeka in Grm - Urbančič Črt, sta prvič sodelovala na Državnem prvenstvu.

Najbolj si bo to tekmovanje verjetno zapomnila Rebeka, saj je v tekmovanju dvojic s Pavčnik Tamaro iz NTK Hrastnik, osvojila odlično tretje mesto, skupaj z dvojico Zalar (PPK Rakek) in Dobrin (NTK Križe), drugo mesto je dosegla dvojica Veronik – Veronik iz NTK Radlje, prvo mesto pa sta osvojili domači igralki Zupančič – Mihevc (NTK Logatec). To je Rebekin največji uspeh do sedaj in ji iz srca čestitamo.

Tudi Črtu se je z dobro in preudarno igro, uspelo uvrstiti iz skupine na glavni turnir. Tu mu sicer ni uspelo več zmagati, vendar ima še čas, saj bo še dve leti igral v tej kategoriji in bo še vedno lahko dosegel dobre rezultate.

Prireditelji so se z organizacijo Državnega turnirja zelo potrudili in so lahko za vzgled ostalim organizatorjem takih tekmovanj.

OT RS kadeti – nje –
Ljubljana, 23.2.2008


Na turnir je odšlo 5 kadetinj in 2 kadeta (Žiga zbolel). Pri kadetih se nobenemu ni uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja. V tolažilni skupini pa je najbolje igral Urban. Pri kadetinjah se je trem uspelo uvrstiti na glavni turnir. Alex je osvoljila tretje mesto, Nika se je uvrstila od 5. – 8. mesta, kar je zelo dober rezultat za obe. Eva je v tolažilni skupini dosegla drugo mesto, Patricija pa tretje, vendar sta sposobni za več. Dobro je odigrala tudi Rebeka, saj se ji je uspelo uvrstiti v finalni del turnirja.

 


3.MRNTZ turnir
Logatec, 17.02.2008

Nedelja, 17.2.2008, je bila zopet zelo uspešna za igralce NTK Preserje. Udeležili smo se namreč 3. MRNTZ turnirja v Logatcu. Na turnirju je sodelovalo 15 igralcev našega kluba, v vseh kategorijah od najmlajših do srednješolcev. Največ uspeha so imela dekleta v kategoriji 8. – 9. razred, kjer je Nika osvojila prvo mesto, Alex in Patricija pa sta si razdelile 3. – 4. mesto. Na drugo mesto, pa se je uvrstila Katja Gutnik iz NTK Logatec.

Tudi ostali naši igralci so dosegli lepe dosežke, vendar se nobenemu več, ni uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Lep napredek so pokazali naši najmlajši igralci: Črt, Pia in Lea, ki so dosegli nekaj nepričakovanih zmag v svojih skupinah. S turnirja, ki je bil s strani NTK Logatec zelo dobro organiziran, smo se vrnili izredno zadovoljni.

 

2. OT RS za mlajše kadete – nje -
Muta, 10.2.2008


Na turnir sta odšla samo Rebeka in Črt. Oba sta dobro igrala, Rebeka se je uvrstila med 16 najboljših, Črt pa je obstal v tolažilni skupini, kjer je pokazal dobro igro in se uvrstil med 18 najboljših v tej skupini. Črt je sicer, najmlajši v tej skupini.

ALPE – ADRIA ekipno
Vrhnika, 10.2.2008


Sodelovali smo z ekipo kadetinj in ekipo kadetov. Ekipa kadetinj (Nika, Eva), je dosegla tretje mesto v kategoriji do 15 let, ekipa kadetov (Žiga, Urban), pa peto mesto v isti kategoriji.

2. SNTL ženske,
9.2.2008


Odigrani sta bili dve tekmi in sicer ena dopoldan z Rakekom in ena popoldan z Iskro Avtoelektroko. Z Rakekom smo izgubili s 5:3, z Iskro pa 5:1. Igrali smo brez Galičeve, ki je bila z reprezentanco na Češkem, tako, da nismo imeli pravih možnosti za boj. Zelo dobro je zopet igrala Nika, ki je zmagala prvi dvoboj v tej ligi proti Rakeku in nato še osvojila edino zmago v Vrtojbi.

3. OT RS za mladince – ke,
03.02.2008


Na turnir smo peljali 5 tekmovalcev, toda nobenemu se ni uspelo uvrstiti v finalni del turnirja. Vsi so igrali v tolažilni skupini. Najdlje med mladinci, je prišel Žiga, bil je med osem, Alex pa je celo zmagala pred Niko pri mladinkah. Zelo dobro je igrala Nika saj je premagala Matisovo in Pozvekovo in šele v finalu tolažilne skupine klonila proti Alex.

Notranjski pokal
Preserje, 27.01.2008

V soboto 27.1.2008, smo v Preserju organizirali Notranjski pokal. Na turnirju je nastopilo skoraj 70 igralcev iz 4 notranjskih klubov. Za NTK Preserje je nastopalo 13 igralcev in igralk. Pri mlajših (l. 1997 in mlajši), se je najbolj izkazal Črt, ki je dosegel drugo mesto za Mihevc Tjašo (Log) in pred Strosach Jako (Rakek) in Soldat Simono (Rakek).Tudi Lea in Pia sta igrali zelo dobro v tej kategoriji. Zmagali sta v dveh dvobojih v skupini in se uvrstili na finalni turnir. V kategoriji kadetov Top 16, je nastopilo kar 5 naših igralcev. ( Eva, Rebeka, Urban, Patricija in Jan). Vsi razen Jana so v tej skupini obstali. Pri dijakih sta nastopila dva( Karin, Martin). Martin je na koncu osvojil 5. mesto, Karin pa se ni uspelo uvrstiti na glavni turnir.

 

Ogled 9. ITTF ProTour turnirja Slovenije
Velenje, 18.01.2008

Kot vsako leto smo tudi letos odpeljali igralce in igralke NTK Preserja na ogled tega tekmovanja. Ogledalo si ga je kar 20 članov našega kluba. Videli smo kar nekaj odličnih dvobojev, kjer so lahko naši igralci občudovali znanje najboljših igralcev sveta. Še zlasti jih je fasciniral prvo postavljeni igralec turnirja, Belorus Samsonov. Zanimivo je bilo gledati, kako s svojo višino in okretnostjo premaguje vse igralce in na koncu tudi zmaga na tako velikem turnirju. Pri dekletih so dominirale igralke Belorusije in Rusije, sicer vzhodnoazijske igralke z evropskim državljanstvom.

Zavedamo se, da ogled tekmovanja zelo pripomore k motivaciji igralcev, še zlasti najmlajših!

29. Jakhlov memorial
Zalog, 30.01.2008

Na turnir smo odpeljali tri kadete, tri kadetinje in mladinko. Pri kadetinjah se je vsem trem (Nika, Patricija, Eva) uspelo uvrstiti na glavni turnir. Niki in Patriciji se je uspelo uvrstiti med osem najboljših. Pri kadetih se je samo Jan uspel uvrstiti na glavni turnir. Urban in Žiga sta klonila že v skupinah. Zlasti Žiga je imel veliko smole, saj se zaradi slabšega količnika ni uvrstil naprej. V skupini je izgubil s 3:1 z igralcem iz Novega mesta, žal pa je tudi po zmagi z reprezentantom Slovenije pri kadetih-Pintar Denisom iz Merkurja, izpadel. Pri mladinkah Karin ni dosegla nobene zmage.

Na turnirju je nastopilo kar 156 igralcev in igralk iz Slovenije in Hrvaške tako, da je bil to zelo kakovosten turnir, na ravni državnega turnirja.

Kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo RS za kadete in kadetinje
05.01.2008

5.1.2008 so se kadeti in kadetinje borili za finale ekipnega prvenstva Slovenije. Kadetinje v postavi: Alex, Nika, Patricija, Eva, so igrale kvalifikacijski turnir v Logatcu in se brez težav uvrstile na zaključni turnir, ki bo 18. in 19. aprila, v OŠ Cerknica. Premagale so nasprotnice iz Križ, Hrastnika in Izole, nato pa izgubile z najtesnejšim izidom 5:4 proti Logatcu.

Fantje pa so igrali v Preserju, kjer pa niso uspeli premagati nobenega nasprotnika. Vse tri tekme so izgubili. Še najbolj izenačeni so bili z igralci Kajuh-Slovana, s katerimi so izgubili 5:4. Med fanti lahko pohvalimo Žigo saj je večino dvobojev dobil, toda za zmago ekipe je potrebno, da dobro igrajo vsi igralci. Urban in Jan se nista mogla kosati z nasprotniki.

 

3. mednarodni turnir Alpe-Adria v sezoni 2007/08
Tržič, 23.12.2007

Konec meseca decembra, 23.12.2007, smo se udeležili 3. mednarodnega turnirja Alpe-Adria v Tržiču. Nastopilo je 83 igralcev in igralk iz treh držav: Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Iz našega kluba so nastopile tri kadetinje in mladinka. Pri kadetinjah sta se Alex in Nika uvrstili med dobitnice medalj. Alex srebrna in Nika bronasta. Evi se žal ni uspelo uvrstiti med prve tri, čeprav je igrala zelo dobro. Prijetno je presenetila Nika, ki je z zelo dobro igro premagala dve reprezentantki Slovenije (Petrovčič Kajo iz Križ in Jerkič Tjašo iz Gorice) in nato v polfinalu klonila proti Alex.

Tudi Karin je pri mladinkah pokazala dobro igro in se dobro upirala močnejšim in starejšim igralkam, toda ni se ji uspelo uvrstiti med nosilke medalj pri mladinkah.

 

 

PREDSTAVITEV ŽENSKE EKIPE NTK PRESERJE
Preserje, 20.12.2007


V letošnji sezoni je NTK Preserje prvič nastopil z žensko ekipo v II. Slovenski ligi. Ekipa, ki je zelo mlada, je v prvem delu nastopov zelo presenetila z igro in tudi nekaj nepričakovanimi zmagami.
Ekipo sestavljajo: Letnar Polona iz Kamnika pod Krimom, Peršin Karin iz Prevalj pod Krimom, Galič Alex iz Notranjih Goric, Gregorka Nika iz Kamnika pod Krimom in Grdina Sabina iz Brega pri Borovnici.
Na vrata prve postave pa že trkajo kadetinje Pal Eva, Ogrizek Patricija in Drašler Jana.
Največje breme v ekipi nosi Polona, ki s svojimi izkušnjami in dobrimi igrami daje spodbudo mlajšim igralkam. V veliko pomoč ji je Alex, ki dobro igra, čeprav z veliko starejšimi tekmovalkami kot je sama. Ostale pa nabirajo prepotrebne izkušnje za igro na najvišjem nivoju. Ekipa je trenutno na četrtem mestu.
Rezultati so sledeči:
Preserje : Muta 0 : 5
Preserje : Iskra Avtoelektrika 2 : 5
Preserje : Rakek 5 : 3
Preserje : Ljutomer 3 : 5
Preserje : Murska sobota 5 : 3
Preserje : Šenčur 5 : 3

Dekleta so na sliki v novi opremi, ki jo je sponzoriralo podjetje PLAN – NET iz Kamnika pod Krimom.

 

1.TOP TURNIR RS V NAMIZNEM TENISU ZA KADETE IN KADETINJE
Preserje 09.12.2007


V Preserju smo 9.12.2007 gostili najboljše kadete in kadetinje Slovenije, v namiznem tenisu. Tekmovanje je potekalo v obeh telovadnicah OŠ Preserje. Sodelovalo je 48 igralcev in igralk. Domači klub je imel v ognju štiri kadetinje in enega kadeta. Vrstni red pri kadetih v najboljši skupine je bil:
1. Železen Ervin ( KEMA – PUCONCI)
2. Zdovc Jurij ( RAKEK)
3. Urbanc Žiga ( RAKEK)
Naš igralec Žiga Švigelj je igral v tretji kakovostni skupini in dosegel sedmo mesto.
Pri kadetinjah je bil vrstni red v prvi kakovostni skupini sledeč:
1. Zupančič Nina ( LOGATEC)
2. Garmut Anja ( PREVENT)
3. Galič Alex (PRESERJE)
V drugi kakovostni skupini je igrala Nika Gregorka in dosegla peto mesto, v tretji pa sta igrali Ogrizek Patricija (5. mesto) in Lukič Laura (7. mesto).
Uspeh je zadovoljiv, saj so naši igralci med najmlajšimi v tej kategoriji.

 

 

2. NOTRANJSKI POKAL
Vrhnika, 18.11.2007


Na notranjskem pokalu je nastopalo 13 igralcev in igralk. Od najmlajših do najstarejših (dijakov). V vseh disciplinah smo imeli svoje predstavnike. Dosegli smo kar nekaj lepih uspehov.
Pri najmlajših, do 5 razreda, je Grm-Urbančič Črt dosegel prvo mesto, saj je z dobro igro premagal vse svoje nasprotnike. V tej kategoriji sta nastopila še Grm-Urbančič Pia in Matjašič Lea (prvič na tekmovanju-zelo dobro!).
Pri starejših od 5 do 9 razreda pa je zmagal Podgrajšek Urban in se uvrstil v top 16 igralcev.
Med top 16 so nastopili: Pal Eva, Ogrizek Patricija, Lukič Rebeka in Peršin Jan. Med dijaki pa sta nastopila Peršin Karin in Podgrajšek Martin.

 

MEDNARODNI MEMORJALNI NAMIZNOTENIŠKI TURNIR ANTUN - TOVA STIPANČIČ
Zagreb, 16.-18.11.2007


Kot že nekaj let smo tudi letos igralci NTK Preserja udeležili tega turnirja. Nastopile so štiri igralke in en igralec (Alex, Nika, Eva, Patricija in Žiga). Nastopili so v kategoriji kadetinj in kadetov. Alex, Nika ter Žiga so se uspeli uvrstiti na glavni turnir. Samo Alex pa se je uspela uvrstiti med 32 najboljših kadetinj. Izgubila je dvoboj za med 16 z najboljšo igralko Češke. Igre vseh petih igralcev so bile na visokem nivoju, še posebej, če upoštevam, da so šele prvo leto kadetinje. Na tem turnirju je nastopilo skoraj 500 igralcev in igralk iz 13 držav sveta.

 

1. ODPRTI TURNIR ZA ČLANE IN ČLANICE DO 21. LET
Preserje, 11.11.2007


V Preserju smo organizirali 1. OT za člane in članice do 21. let. Udeležilo se ga je 70 igralcev in igralk iz cele Slovenije. Nastopilo je tudi 10 naših igralcev in igralk. Pri fantih je prijetno presenetil Švigelj Žiga, saj se je iz kvalifikacij uvrstil na glavni turnir. Pri dekletih pa sta se Galič Alex in Peršin Karin uvrstili med 16. najboljših, Gregorka Nika pa celo med najboljšo osmerico. Poudariti je potrebno, da so naši igralci in igralke še vedno kadeti in kadetinje, razen Karin, ki je prvo leto mladinka.

Pri fantih je prvo mesto dosegel Dominik Škraban - NTK Kema Puconci, drugo Golavšek Jaka – NTK Olimpija, tretje do četrto mesto pa sta si razdelila Škurnik Jure – NTK Prevent in Poročnik Ožbej – NTK Kema Puconci.
Pri dekletih pa je prvo mesto osvojila Fajmut Manca – NTK Fužinar, druga je bila Verhnjak Melita – NTK Muta, tretje do četrto mesto pa sta si razdelili Zera Ivana - NTK Ptuj in Jerič Tamara - NTK Ilirija.

 

ZELO LEP EKIPNI USPEH
Radlje ob Dravi, 25.10.2007

Igralci in igralke NTK Preserje smo se 25.10.2007 udeležili 2. odprtega turnirja RS v namiznem tenisu v Radljah. Nastopilo je šest kadetinj in dva kadeta. Vsi so odigrali zelo dobro, še zlasti Alex Galič saj se je gladko uvrstila na glavni turnir in nato v četrtfinalu premagala domačo igralko Korat Nino, gladko s 3:0, nato pa v polfinalu igralko NTK Logatec Zupančič Nino, po hudem dvoboju, s 3:1. V finalu je klonila proti prvo postavljeni igralki turnirja, in tudi najboljši kadetinji v Sloveniji, Garmut Anji z rezultatom 3:1. Igra v finalu je bila na zelo visokem nivoju, saj Garmutova igra v prvi postavi NTK Prevent iz Radelj v 1. SNTL za ženske.

Tudi druge naše igralke so odigrale zelo dobro, saj se je Gregorka Nika uvrstila od 5.- 8. mesta po zelo dobri igri z drugimi, višje postavljenimi igralkami na turnirju. V šestnajstini finala je premagala reprezentantko iz Murske Sobote Vukan Ulo z rezultatom 3:0.

Med šestnajst najboljših sta se uvrstili tudi Lukič Laura in Ogrizek Patricija. Pri fantih je dobro igral Švigelj Žiga saj se je uvrstil med 24 najboljših. Na žalost se Evi, Janu in Jani ni uspelo uvrstiti na glavni turnir, tako da so igrali v tolažilni skupini.

Kot ekipa so odigrali zelo dobro, saj so se zelo borili. Bili so med najboljšimi na turnirju, saj vsi igrajo že drugo leto v tej starostni skupini.

 

1. turnir za Notranjski pokal
21.10.2007

Tudi to sezono sodelujemo v notranjskem pokalu in prvi turnir je bil 21.10.2007 v Rakeku. Udeležilo se ga je kar 10 igralk in igralcev iz našega kluba. Prvič so nastopali tudi mladinci in naš udeleženec, Podgrajšek Martin, je dosegel peto mesto. V top 16 so igrali: Ogrizek Patricija, Pal Eva, Drašler Jana, Peršin Jan in Podgrajšek Urban. Vsi so solidno igrali tako, da so se vsi razen Jane obdržali v top 16. Iz druge kakovostne skupine pa se je, z zelo dobro igro, med top 16 uvrstila Lukič Rebeka. Med najmlajšimi pa sta igrala Grm-Urbančič Črt in Pia. Oba sta zelo dobro odigrala, to velja še posebej za Črta saj je bil na koncu drugi v svoji kategoriji.

 

PRVA ZMAGA ŽENSKE EKIPE V 2. SNTL SLOVENIJE
13.10.2007, Preserje

Ženska ekipa, ki letos prvič nastopa v 2. SNTL ligi je dosegla prvo zmago. Premagale so igralke PPK Rakek z rezultatom 5:3. Drugo kolo so punce odigrale doma 13.10.2007 z ekipo PPK Rakek in ekipo Iskra Avtoelektrika iz Nove Gorice. Ekipa, ki je bila v postavi: Galič Alex, Letnar Polona, Gregorka Nika, Peršin Karin in Lukič Laura je bila v dopoldanskem boju boljša od ekipe PPK Rakeka. Najbolje je igrala Alex saj je dobila vse tri dvoboje. Polona pa je dodala še dva in rezultat je bil 5:3 za naše. Igrala je še Nika, ki pa ni uspela zmagati. Popoldne pa so punce imele premočne nasprotnice iz Nove Gorice, tako da sta samo Alex in Polona dosegle vsaka po eno zmago.

 


TURNIR ALPE-ADRIA V LETOŠNJI SEZONI
7.10.2007, Ljubljana

Na mednarodni turnir Alpe-Adria, ki je bil 7.10.2007 v Ljubljani, smo peljali kar 11 igralk in igralcev. Sodelovali smo skoraj v vseh kategorijah od mlajših kadetov do mladincev. Ker je to mednarodni turnir je konkurenca zelo močna, tako da je vsak naš igralec, ki se je uvrstil v finalni del, dosegel velik uspeh. Najboljše se je zopet odrezala Alex saj je pri kadetinjah dosegla odlično tretje mesto.

1. pregledni turnir MRNTZ Ljubljane
Preserje, 23.09.2007

Preserje je gostilo 1. pregledni turnir MRNTZ Ljubljane v namiznem tenisu za učenke in učence od 1. do 9. razreda osnovne šole. Turnir je potekal v telovadnicah OŠ Preserje dne, 23.9.07. Sodelovalo je skoraj 130 učencev in učenk iz naše regije. Domači klub je imel v skoraj vseh kategorijah svoje predstavnike, saj je skupno nastopilo kar 15 učencev in učenk.

Največ uspeha smo imeli v kategoriji učenk 8. do 9. razred, saj imamo tu največ udeleženk. Alex je zopet gladko osvojila 1. mesto, Nika pa se je uvrstila na 3.-4. mesto. Dobro sta igrali tudi Jana in Eva, saj sta se uvrstili od 5. – 8. mesta. Tudi ostali so v svojih kategorijah dobro igrali in se skoraj vsi uvrstili na glavni turnir. Brez konkurence je bil Galič Tilen, ki je bil najmlajši udeleženec turnirja in tudi on osvojil zlato medaljo v svoji kategoriji.

 

Novo šolsko leto - nove vadbene skupine
Preserje, 20.09.2007

NTK PRESERJE s novim šolskim letom zopet orgnizira standardne in uvaja nekaj novih vadbenih skupin za najmlajše

  • ŠPORTNA VADBA ZA NAJMLAJŠE- dečke in deklice v starosti od 1-3 let skupaj s starši
   PONEDELJEK in ČETRTEK od 17,00-18,00 ure --> čve informacij

  • ŠPORTNA VADBA ZA PREDŠOLSKE OTROKE – dečke in deklice v starosti 4-6 let
   PONEDELJEK in CETRTEK od 18,00-19,00 ure. --> več informacij

  • ŠPORTNA VADBA za DEČKE IN DEKLICE od 1.-3. razreda
   PONEDELJEK in CETRTEK od 18,00 – 19,00 ure. --> več informacij

  • ŠPORTNA VADBA za NOVINCE:
  • Dečki in deklice od 1. – 2. razreda
   TOREK od 17:00 – 18:00 ure, PETEK od 17:00 – 18:00 ure
   --> več informacij
  • Dečki in deklice od 3. – 4. razreda
   PONEDELJEK od 17:30 – 19:45 ure
   TOREK od 17:30 – 19:45 ure
   ČETRTEK od 17:30 – 19:45 ure
   PETEK od 17:30 – 19:45 ure
   --> več informacij
 • Začetek sezone 2007/08

V mesecu juniju so potekale skupne priprave najboljših, zaradi Alex, ker je bila rezerva reprezentance kadetinj RS za EP. Potrebovala je sparing partnerje in tako smo podaljšali treninge do 30. junija. Treningi so potekali dvakrat dnevno dopoldne od 9-11 in popoldne od 18-20. Na popoldanskih treningu sta sodelovala tudi Polona in Janez tako, da je imela tudi močnejše sparing partnerje. Imela je tudi 10-dnevne individualne kondicijske priprave, da je prišla na priprave DP v Radljah zelo dobro pripravljena.

Priprave na novo sezono smo pričeli 30. julija v zgornji dvorani prav tako 2-krat dnevno.

Priprav se je udeležilo nekaj igralcev na katere najbolj računamo. Ta del priprav je vodil Svete Anton do 15. avgusta. Od tega dne pa sta priprave vodila Peršin Roman in Kavčnik Katarina.

Dve naši najboljši igralki Alex in Nika sta se udeležili tudi državnih priprav v avgustu. Priprave so potekale od 14.8. do 20.8. v Radljah.

Udeležili smo se tudi MRNTZ-Lj priprav v Kočevju, ki so potekale od 20. do 25. 8.07. Teh priprav se je udeležilo 6 igralcev. Ostali smo trenirali po nespremenjenem urniku. Priprave smo zaključili 31.8.2007.

 

Zaključni turnir MRNTZ Ljubljane - velik uspeh
Zgornji Kašelj, 27.05.2007

Na zadnji MRNTZ turnir, ki je bil 27.5.2007 v Zgornjem Kašlju smo odpeljali kar sedemnajst igralcev, kar je največ do sedaj. Odpeljali smo začetnike (Pia, Urška, Črt, Damaris) in tudi najmlajše (Tim, Tilen), ki so nabirali prve izkušnje na tekmovanjih.

Ostali igralci so se zelo dobro odrezali, saj smo zopet osvojili kar nekaj medalj (Alex-srebrna; Karin, Žiga, Nika pa bronasta). Tudi ostali so dosegli dobre rezultate, saj so se vsi uvrstili na glavno tekmovanje.

V skupnem seštevku vseh šestih turnirjev MRNTZ smo dosegli zelo dobre uvrstitve. Alex je bila druga v svoji kategoriji, Žiga tretji pri fantih, pri starejših dekletih pa je Karin dosegla skupno tretje mesto. Vsi trije igralci so dobili tudi lepe pokale.

 

Državno prvenstvo RS za mladince in mladinke
Izola, 19.-20.05.

Na turnirju sta nastopili dve igralki našega kluba. To sta bili Peršin Karin in Galič Alex. Nobeni se ni med posameznicami uspelo uvrstiti na glavni del tekmovanja. Zelo dobro je odigrala Alex, saj je premagala igralko iz NTK Arrigoni - Grizelj Majo, ki je do sedaj ni nikoli premagala, toda v naslednjem dvoboju je visoko izgubila proti Pavlin Nini iz Gorice in izpadla. Igrali sta tudi v dvojicah ter izgubili v drugem kolu z drugima nosilkama turnirja. Tudi v mešanih dvojicah (Galič-Bončina, Peršin-Gornik) sta prišli do drugega kola.

 

TOP za kadete in kadetinje
Puconci, 13.05.

V Puconce so se uvrstile tri igralke in en igralec našega kluba. Alex je igrala v prvi, Karin in Nika pa v drugi kvalitetni skupini pri kadetinjah. Žiga pa se je uvrstil, kot druga rezerva, v tretjo kakovostno skupino pri kadetih.

Najbolje se je odrezala Alex, saj je dobila tri in izgubila štiri dvoboje. Na koncu se je uvrstila na odlično 4. mesto na turnirju. Nika in Karin sta bili 15. in 16. v skupnem seštevku. Žiga pa je dosegel 24. mesto v skupnem seštevku.

 

Kadetije zmagale v ekipnem delu MRNTZ Ljubljane 2007
Logatec, 11.05.2007

Kadetinje NTK Preserje so dne 11.5.2007 v Logatcu zmagale v ekipnem delu MRNTZ Ljubljane v tej sezoni. Kadetinje v postavi Peršin Karin, Galič Alex, Gregorka Nika in Lukič Laura so v prvih dveh nastopih premagale ekipi NTK Mengeš z 4:1 in NTK Vesna 4:0. V finalnem dvoboju pa tudi favorizirano ekipo NTK Logatec z rezultatom 4:1. Odlično je igrala Alex, ki je zmagala dva dvoboja, Karin en dvoboj ter dvojica Alex - Nika en dvoboj.

Fantje nastopali v Preserju
Preserje, 11.05.2007

Fantje so igrali v Preserju za mesta od pet do osem. V postavi: Švigelj Žiga, Peršin Jan, Podgrajšek Urban in Grm-Urbančič Črt. V prvem dvoboju so premagali drugo ekipo NTK Vrhnike z rezultatom 4:2, nato pa izgubili z prvo ekipo NTK Vesne z enakim rezultatom. Ker ekipe iz Škofje Loke ni bilo so fantje zasedli skupno 6. mesto v ekipnem delu MRNTZ Ljubljane v tej sezoni.

 

ZAGI – PING
04.-06.05.2007, Zagreb


Tudi letos smo se v NTK Preserje odločili, da se z najboljšimi igralkami in igralci udeležimo tega, tradicionalnega turnirja v namiznem tenisu. Na tekmovanje smo peljali dve ekipi deklet oz. štiri igralke in enega igralca. Tekmovanje je potekalo tri dni od 4. do 6. maja 07 v dvoranah Dom Sportova, Zagreb. Nastopalo je preko 1000 igralk in igralcev iz osemnajstih držav, saj je to eden najmočnejših in najkvalitetnejših turnirjev v Evropi.
V petek je bil na sporedu ekipni del, in obe ekipi mlajših kadetinj sta se uvrstili v drugo kolo. V soboto pa so potekali dvoboji posameznikov, kjer so se iz skupin v nadaljnje tekmovanje uvrstili Alex, Nika in Žiga. Patriciji in Evi, pa se iz dodatnih kvalifikacij ni uspelo uvrstiti na glavni turnir. Nika in Žiga sta izpadla v prvem krogu, zasedla sta mesto od 32 – 64, Alex pa je, po vrhunski igri, premagala Romunsko igralko ter se uvrstila med 32 igralk, saj je v nadaljnjem tekmovanju izgubila z igralko iz Mladosti – Zagreb. Po dobrem upiranju je namreč morala nasprotnici priznati premoč, saj ji njena obrambna igra ni ustrezala, ker je ni vajena.
Tekmovanje se je zavleklo pozno v večerne ure, tako, da smo se vrnili v poznih nočnih urah.

 

ALPE – ADRIA turnir
29.04.2007, Čakovec - Hrvaška


29.04.2007 smo se udeležili predzadnjega turnirja AA v Čakovcu. Zaradi oddaljenosti so se ga udeležili le 4 najboljši igralci (3 dekleta in1 fant). Dosegli smo nekaj lepih uvrstitev. Alex je bila druga, za Logatčanko Nino Zupančič in še vedno močno vodi v skupnem seštevku toč AA. Eva se je uvrstila od 5. – 8. mesta, Žiga pa je dosegel mesto od 8. – 16. Niki zaradi izredno težke skupine ni uspelo priti v glavno tekmovanje in je tako ostala na tretjem mestu v skupnem seštevku AA.

 

2. memorialni turnir Gregorja Legiše za kadete in kadetinje
27.04.2007, OŠ Preserje

Sodelovalo je okrog 70 udeležencev iz cele Slovenije. Otvoritve se je udeležilo veliko ljudi iz našega kraja, kakor tudi predsednik KS Preserje, predstavnik NTZS in župan Občine Brezovica. Vsi so povedali nekaj spodbudnih besed. Župan Metod Ropret je tudi podelil praktične nagrade udeležencem državnega prvenstva za mlajše kadete in kadetinje, za dosežene lepe rezultate. In sicer državni prvakinji Alex Galič, bronastima v dvojicah Niki Gregorka in Alex Galič ter Žigi Šviglju. Tudi namiznoteniški igralci pa niso pozabili obdariti župana, ki je ravno ta dan praznoval rojstni dan.
NTK Preserje je zastopalo 12 igralcev in igralk, ki so se kar dobro odrezali. Zmagovalec memoriala in dobitnik prehodnega pokala je bil Gorazd Horvat iz kluba Kema-Puconci, drugi je bil lanski zmagovalec Jurij Zdovc – Rakek, tretje mesto pa sta si razdelila Tomaž Pelcar in Ervin Železen, oba NTK Kema – Puconci. Pri dekletih je ponovno slavila Nina Pavlin iz kluba Iskra-Avtoelektrika, Vrtojba, druga ja bila Nina Zupančič , NTK Logatec, tretje mesto pa sta si razdelili Alex Galič, Preserje in Katja Gutnik, Logatec.

Razpis in propozicije (PDF format)
Rezultati
 

Alex Galič državna prvakinja !!
Ljutomer, 22.04.2007

Po nekaj letih je zopet igralka NTK Preserje postala državna prvakinja v namiznem tenisu v kategoriji mlajših kadetinj. V paru z Niko pa sta osvojili odlično tretje mesto. Državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje v namiznem tenisu se je odvijalo v Ljutomeru, dne 22.04.07. NTK Preserje so zastopali trije fantje in pet deklet. Vsi so nastopili zelo dobro, predvsem pa Alex, ki ni imela večjih težav v skupini in se je z lahkoto uvrstila v finalno tekmovanje. V četrt finalu je bila ogorčen boj z igralko iz Kajuh – Slovana in ga dobila s tesnim izidom 3:2. V polfinalu se je srečala z najboljšo igralko Zupančič Nino iz NTK Logatec in ga dobila z izidom 3:2, dvoboju bi lahko rekli kar finale pred finalom. V finalu pa je igrala z igralko Kajo Gutnik, ravno tako NTK Logatec, in zmagala z izidom 3:2 ter postala državna prvakinja. Vtem dvoboju je ob rezultatu v setih 1:1 izgubljala že z 10:5 v tretjem setu, vendar ga je na koncu dobila z rezultatom 13:11 ter dokazala, da se splača boriti do zadnje točke.
V paru z Niko, sta vse dvoboje dobili prepričljivo do polfinala, ko sta naleteli na igralki iz NTK Prevent in izgubili z rezultatom 3:1. Osvojili sta odlično tretje mesto.
Tudi ostale tri tekmovalke: Eva, Patricija in Jana so se uvrstile v finalni del tekmovanja. Vendar se je samo Jani, po odlični igri, uspelo uvrstiti med najboljših dvanajst tekmovalk na prvenstvu, kar je zanjo največji uspeh do sedaj.
Pri fantih se je Žiga uvrstil med najboljših osem v Sloveniji. Malo mu je zmanjkalo in možnost bi bila še za eno medaljo. Tudi v igri dvojic se je z igralcem Muratovič Admirom iz Semedele, uvrstil med osem najboljših.
Alex je šele tretje igralka NTK Preserje , ki ji je uspelo osvojiti naslov državnega prvaka v kategoriji mlajših kadetinj. Pred tem je to uspelo le še Janezu Petrovčiču in Gregorju Legiši, od takrat pa je minilo že kar nekaj let, zato nas ponoven uspeh zelo veseli.

 

Zelo lep ekipni uspeh igralk NTK Preserje,
Vrtojba 24.-25.03.2007

Igralke NTK Preserja so se uvrstile na finalno ekipno Državno prvenstvo Republike Slovenije v namiznem tenisu, ki je potekalo 24. in 25. marca 07 v Vrtojbi pri Novi Gorici. Igrale so: Peršin Karin, Galič Alex, Gregorka Nika, Lukič Laura.

Prvi dan so igrale z ekipo Keme iz Puconcov , Kajuh-Slovan iz Ljubljane in Logatcem. V prvem dvoboju so z odlično igro Karin in Nike premagale favorizirane igralke Keme z rezultatom 4:2. Nato pa še v ogorčenem dvoboju s Kajuh-Slovanom z rezultatom 4:3. Odločilno zmago je prispevala Karin, ki je nasprotnico v zadnjem dvoboju premagala z izidom 3:2.

S tem dvema zmagama, so se dekletom odprla vrata za mesto med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Zadnji dvoboj prvega dne so igralke igrale z Logatcem in izgubile z 4:1. V tem dvoboju se je poškodovala Nika, tako da je predala dvoboj z nasprotnico. Zamenjala jo je Laura, toda odločilen je bil že dvoboj prej. Za prvi dan lahko povemo, da je naša najboljša igralka Alex igrala z vročino, tako nismo bili konkurenčni najboljši ekipi iz Logatca.

Drugi dan smo odigrali še dva dvoboja z ekipo Preventa iz Radelj ter domačink Iskra Avtoelektrika. Oba dvoboja so izgubile z 4:1, tako da smo zaključili tekmovanje na zelo dobrem četrtem mestu. Tudi ta dan je Alex še vedno čutila posledice vročine prejšnjega dne, tako da se nismo uspeli enakopravno kosati z najboljšimi ekipami.

Vodstvo kluba čestita igralkam in trenerjem za zelo lep uspeh na tekmovanju.

 

8. Odprto prvenstvo občine Brezovica v namiznem tenisu

Tekmovanje je bilo v soboto, 17. 03. 2006 v telovadnici OŠ Preserje. Sodelovalo je 53 igralk in igralcev v sedmih starostnih skupinah.
V prvem delu tekmovanja so igrali v pred tekmovalnih skupinah, najboljši so tekmovanje nadaljevali v finalnem delu, ostali pa v tolažilni skupini in razirgavali za posamezne končne uvrstitve.
Najboljši so prejeli lepe pokale, medalje in praktična darila. Vsem, ki so prispevali nagrade in darila se zahvaljujemo.

Rezultati:

Učenci 1. – 5. razred:
1. Cirikovič David
2. Grm-Urbančič Črt
3. Ogrin Jernej in Gutnik Klemen

Učenke 1. – 5. razred:
1. Lukič Rebeka
2. Grum Tara
3. Merkun Urša in Adamič Eva

Učenci 6. – 9. razred:
1. Švigelj Žiga
2. Semič Rok
3. Grasselli Rok in Grebenc Matija

Učenke 6. – 9. razred:
1. Galič Alex
2. Gregorka Nika
3. Peršin Karin in Lukič Laura

Moški do 40 let:
1. Rogelj Benjamin
2. Legiša Miha
3. Mlakar Luka

Moški nad 40 let:
1. Vogrinec Igor
2. Peršin Roman
3. Petrovčič Jože

Ženske - enotna skupina:
1. Letnar Polona
2. Galič Alex
3. Gerdina Mateja

 

Tudi v mesecu februarju nadaljevanje uspehov v NTK Preserje
20.02.2007

V mesecu februarju so imeli igralci NTK Preserje kar nekaj tekmovanj. Najbolj pomemben za dekliško in fantovsko ekipo, je bil polfinalni ekipni del MRNTZ Ljubljane. Fantje so igrali v Preserju in dosegli drugo mesto in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje od 5. – 8. mesta. Dekleta – prva skupina, so se direktno uvrstila v nadaljnje tekmovanje, dekleta – druga skupina, pa v Mengšu niso imela sreče in so izpadla.

V nedeljo 18.02., so se igralci in igralke udeležili 4. turnirja MRNTZ za posameznike, ki je potekal v Zg. Kašlju. Dosegli so nekaj lepih rezultatov. Alex, Nika in Žiga so v kategoriji mlajših kadetov osvojili 3. mesto, Karin pa v kategoriji kadetinj 2. mesto. Vsi ostali naši igralci in igralke so se uvrstili v finalni del tekmovanja.

Galič Alex, se je prvič udeležila mednarodnega turnirja za mladino na Češkem, ki je potekalo od 8. – 11. februarja, kot članica kadetske reprezentance Slovenije. Ker je nastopala v kategoriji kadetinj, sama pa je še mlajša kadetinja, je predvsem nabirala izkušnje na tako velikem tekmovanju. Vodstvo kluba in selektor reprezentance g. Vizjak Darijan so zelo zadovoljni z njenim delom in uspehi in so prepričani, da bo v reprezentanci še sodelovala. Udeležila se je tudi zadnjih republiških priprav za mladince in kadete v Radljah.

V klubu se pripravljamo na prihodnja tekmovanja in bomo med zimskimi počitnicami trenirali dvakrat dnevno ter s tem dvignili formo pred državnim ekipnim kadetskim prvenstvom, ki bo v mesecu marcu.

 

Tekme Pokalnega tekmovanja Republike Slovenije
januar 2007

Dne, 12.1.2007 so se v dvorani OŠ Preserje srečali igralci in igralke Preserja in Logatca. Dvoboja sta potekala na državnem nivoju v pokalnem tekmovanju Republike Slovenije.

Ženska ekipa NTK Preserje (Polona Letnar, Alex Galič, Sabina Gerdina, Karin Peršin in Laura Lukič) se je v tem kolu srečala z ekipo NTK Logatca (Verdinek Ana, Smiljanič Sanja, Lazar Leja in Zupančič Nina). Gostje so bile boljše in zmagale z rezultatom 5:1. Edino točko je osvojila Polona Letnar z zmago proti Smiljanič Sanji. Igralke Logatca so v 2. ligi in se potegujejo za uvrstitev v 1. slovensko ligo.

Igralci - Kamnoseštvo Vogrinec (Legiša Miha, Rogelj Benjamin, Kastelic Gregor in Peršin Roman) so premagali igralce NTK Logatec z rezultatom 5:1. Tako lahko povemo, da je bil dvoboj Preserje - Logatec neodločen.

Dne, 14.1.2007 pa so igralke NTK Preserja odigrale drugi dvoboj v pokalnem tekmovanju Republike Slovenije.Premagale so igralke NTK Ljutomer na njihovem terenu s 5:3. Polona Letnar in Alex Galič sta dobili po dva dvoboja, enega zelo pomembnega pa Gerdina Sabina.

Igralke NTK Ljutomer že dalj časa igrajo v 2. slovenski ligi, igralke NTK Preserja pa v ligi še ne igrajo, zato je to zelo lep rezultat. Uvrstitev med 8 najboljših ekip v Republiki Sloveniji, je največje presenečenje tega pokala.

 

Velik uspeh Alex Galič v Zagrebu
18.11.2006

Igralka NTK Preserje Alex Galič je dosegla doslej njen največji uspeh v karieri, saj je osvojila 3. mesto v kategoriji mlajših kadetinj na 14. Mednarodnem turnirju Antuna Stipančiča v Zagrebu. V tej kategoriji je sodelovalo 73 igralk. Uspešno se je prebila skozi predtekmovalno skupino in osvojila prvo mesto, nato pa se je prebila do četrt finala in premagala prvo igralko Hrvaške Ivano Tubikanec, gladko, z rezultatom 3:0. To je bilo največje presenečenje turnirja. V boju za finale pa je na žalost klonila v boju z drugo igralko Hrvaške z rezultatom 3:1.

Na turnirju sta sodelovala tudi Nika Gregorka in Žiga Švigelj. Žiga se je uvrstil v nadaljnje tekmovanje, vendar je kasneje izpadel, Nika pa se zaradi izredno močne pred skupine ni kvalificirala v glavno tekmovanje.

Vsem tekmovalcem NTK Preserje iskreno čestitamo za udeležbo in odlično igro na turnirju.

 

Igralci NTK Preserje nadalujejo z dobrimi dosežki na tekmovanjih
oktober 2006

Tudi v mesecu oktobru igralci NTK Preserje na raznih tekmovanjih dosegajo dobre rezultate. Prvega oktobra so sodelovali na 1. OT državnem turnirju za mlajše kadete in kadetinje v Škofji Loki ter dosegli nekaj dobrih uvrstitev. Galič Alex je osvojila 3.-4. mesto, Gregorka Nika in Švigelj Žiga pa sta se uvrstila med najboljših osem igralcev.Tudi ostali igralci so se uvrstili v finalni del tekmovanja. Nastopilo je okoli 100 igralcev in igralk iz cele Slovenije.

Naslednji vikend smo sodelovali na 2. Mednarodnem turnirju Alpe – Adria v Ljubljani. Sodelovalo je 150 igralcev iz Slovenije, Italije , Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Zopet smo dosegli kar nekaj lepih uvrstitev. Galič Alex je v kategoriji mlajših, kadetinj po razburljivem boju v finalu premagala igralko Gutnik Katjo iz Logatca in osvojila prvo mesto. Gregorka Nika je osvojila 3.-4. mesto, kar je zanjo zelo velik uspeh. Pal Eva in Švigelj Žiga pa sta se uvrstila od 5.-8. mesta.

Na prvem turnirju MRNTZ Ljubljana 14.10., ki je potekal v Cerknici, je sodelovalo 12 igralcev in igralk. Osvojili smo celo tri medalje. Alex srebrno, Nika in Žiga pa bronasto. Tudi ostali igralci so igrali zelo dobro in se skoraj vsi uvrstili v finalni del tekmovanja.

Vodstvo NTK Preserje jim iskreno čestita ob doseženih rezultatih.

 

Izjemen uspeh NTK Preserje na mednarodnem turnirju Alpe-Adria v Logatcu
20.09.2006


Igralci NTK Preserje smo se udeležili prvega mednarodnega turnirja Alpe-Adria v Logatcu. Nastopilo je okoli 130 igralcev in igralk iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije in Madžarske, v treh kategorijah: do 12, do 15 in do 19 let. Predstavnike smo imeli v vseh kategorijah, saj je nastopilo pet deklet in trije fantje. Največji uspeh je dosegla Galič Alex s prvim mestom v skupini deklet do 12 let. Uspeh pa sta dopolnili še Gregorka Nika z zelo dobrim tretjim mestom in Ogrizek Patricija, ki se je uvrstila od 5. do 8. mesta v isti skupini.

Te uvrstitve so dober obet za nadaljnja tekmovanja in kažejo na dobro delo v pripravljalnem obdobju.

 

Lep uspeh igralk NTK Preserje v Kranju
03.09.2006


Dne 2.9.2006 se je NTK Preserje udeležil 5. Odprtega turnirja v namiznem tenisu za mladinke in kadetinje posamezno in ekipno, MERKUR 2006. Nastopili smo z dvema ekipama. Ekipo mladink sta zastopali Gerdina Sabina in Peršin Karin. Osvojili sta zelo dobro tretje mesto. Za ekipo kadetinj pa sta nastopili Galič Alex in Gregorka Nika, ki pa sta osvojili odlično drugo mesto. V finalni tekmi sta z rezultatom 3/2 izgubili proti ekipi Preventa. V posamezni konkurenci so se dekleta borila po svojih najboljših močeh. Izjemen uspeh pa je dosegla Galič Alex, ki je izgubila šele finalni dvoboj proti reprezentantki Garmut Anji iz Preventa. Za odlične rezultate na turnirju, igralkam iskreno čestitamo.

 

Počitniške priprave NTK Preserje pred novo sezono 2006/07
28.08.2006

NTK Preserje je začel s pripravami 1.avgusta v mali telovadni na trgovino. V začetku je treniralo 8-10 igralcev, zato nismo potrebovali velike telovanice OŠ Preserje in smo trenirali v mali dvorani nad trgovino v Preserju. Priprave so potekale 2x dnevno (2 uri dopoldne, 2 uri popoldne) pod vodstvom Svete Antona. Poudarek je bil na bazični pripravljenosti, koordinaciji nog in rok.

13. – 19. 09.2006 so bile tri igralke NTK Preserje (Galič Alex, Gregorka Nika in Pal Eva) povabljene na reprezentančne priprave v Kranjsko goro. Priprave je v celoti financiral NTK Preserje, kar je bil kar velik zalogaj za tako majhen klub, toda upamo, da se bo investicija povrnila v boljši igri in dvigu kvalitete igralk. Priprave so bile zelo uspešne.

Z 9 igralci smo se udeležili priprav Medregijske namiznoteniške zveze Ljubljana, ki so bile od 20.-26.08. v Kočevju. Priprav so se udeležili: Gerdina Sabina, Peršin Karin, Galič Alex, Gregorka Nika, Lukič Laura, Ogrizek Patricija, Švigelj Žiga in Peršin Jan. Tudi te priprave je delno financiral klub, polovico pa so sofinancirali starši otrok. Uspeh teh priprav prav tako ni bil pod vprašajem, saj so jih vodili vrhunski strokovnjaki: Bojan Rak, Franci Usenik, Malič Darko, Oražem Marjan in Pavič Bojan in Gregor Lasan. Otroci so bili razdeljeni v skupine po kvaliteti in spolu, tako, da je vadba potekala na za vse primerni ravni.

Posebno bi pohvalili Galič Alex, ki je v okviru lastne organizacije njenih staršev že v juliju udeležila mednarodnih priprav na Madžarskem ob Blatnem jezeru in tako prišla na oboje zgoraj omenjene priprave dobro pripravljena.

Ostali igralci so imeli priprave v domačem klubu v mali telovadnici – normalno po urniku.Domače priprave se bodo končale 31.08. z izletom vseh otrok v Pekel s kolesi in zabavo na prostem. Vse naštete priprave so zelo pomembne za začetek sezone, ki bo natrpan s pomembnimi tekmovanji. Tako bo v prihajajočem vikendu 02.-03. septembra Mednarodno prvenstvo Murske Sobote za mlajše kadete, kadete in mladince. Udeležila se ga bosta dva igralca, igralke pa se bodo udeležile podobnega turnirja v Kranju. 03.09. se bomo z ostalimi igralci udeležili odprtega prvenstvu Izole za kadete in kadetinje. Z namiznoteniškem klubom Semedela Izola zelo dobro sodelujemo, zato se večkrat udeležimo njihovih turnirjev in priprav na njihovo povabilo.

V septembru pa se že začnejo pomembnejša tekmovanja v republiškem in mednarodnem merilu (Alpe-Adria).

1. memorialni turnir Gregorja Legiše
27.05.2006

Grega se je pridružil Namiznoteniškemu klubu Preserje leta 1990. S svojim talentom, trdim delom, vztrajnostjo in korektnim odnosom do trenerjev in igralcev je dosegel izredne rezultate. Prve večje uspehe je dosegel na medregijskih tekmovanjih, notranjskem pokalu, z leti pa se je prebijal vse višje tudi na državnem nivoju. Kot kadet in mladinec se je uvrščal med dobitnike medalj na vseh glavnih turnirjih v Sloveniji, prav tako pa je nastopal tudi na turnirjih izven naših meja. Bil je pomemben član mnogih ekip, ki so naš klub zastopale na državnih ekipnih tekmovanjih, prav tako pa je bil član ekipe, ki je nastopala v 1. Slovenski namiznoteniški ligi. Več let je bil član kadetske in mladinske reprezentance Slovenije. V okviru reprezentance in mednarodnih klubskih tekem je prepotoval velik del Evrope.

NTK Preserje je v soboto 27.05.2006 v spomin na Gregorja Legišo prvič organiziral memorialni turnir za kadete in kadetinje. V dvorani osnovne šole Preserje je nastopilo 70 igralcev in igralk 16 klubov z vse Slovenije.
Tekmovanje je imelo poleg tekmovalnega tudi spominski značaj - poleg župana Brezovice g.Stanovnika so se slavnostne otvoritve udeležili tudi predstavniki Namiznoteniške zveze Slovenije. O tej priložnosti je bila izdana spominska brošura o Gregorjevi športni poti, kateri dajejo največji pečat izbrane fotografije in spomini soigralcev in trenerjev.

Poleg pokalov in praktičnih nagrad za prvoštiri uvrščene je bil v kategoriji kadeti podeljen tudi prehodni pokal, saj bo turnir postal tradicionalen in bo naslednjo sezono uvrščen na redni koledar tekmovanj Namiznoteniške zveze Slovenije.

Rezultati

Kadeti:

1. Zdovc Jurij, PPK Rakek, Rakek
2. Panjtar Jan, NTK Iskra Avtoelektrika, Nova Gorica
3.-4. Pelcar Tomaž – NTK Kema, Puconci
3.-4. Horvat Gorazd – NTK Kema, Puconci

Kadetinje:

1. Pavlin Nina – NTK Iskra Avtoelektrika, Nova Gorica
2. Silič Tina – NTK Iskra Avtoelektrika, Nova Gorica
3.-4. Zupančič Nina – NTK Logatec, Logatec
3.-4. Gutnik Katja – NTK Logatec, Logatec

 

Pokalno tekmovanje NTZS
NTK Gorica : Kamnoseštvo Vogrinec
26.04.2006

 

Pokalno tekmovanje NTZS
Kamnoseštvo Vogrinec: NTK Vesna
21.04.2006

 

Rekreativni turnir za računalniško lestvico - Ajdovščina 2006
08.04.2006

 

Športna vadba najmlajših v Preserju

V organizaciji Športnega društva Podpeč – Preserje in NTK Preserje poteka v telovadnici OŠ Preserje zanimiva in pestra vadba za najmlajše. V prvi skupini so predšolski otroci, ki bodo v jeseni začeli šolanje v 1. razredu. Vadbo obiskuje 10 – 12 otroki, ki bodo že spoznali šolske prostore, tako, da jim bo lažji prehod v redno šolo. Vadba je zelo zanimiva in primerna tej starosti otrok. Otroci so najbolj so veseli “poligona”, ki vsebuje veliko gibanja po celi telovadnici z različnimi športnimi pripomočki. Na razpolago je veliko žog, od manjših do velikih, zanimive pa so tudi različne štafetne igrice. Vadbo vodi gdč. Katarina Kavčnik /mobitel: 031-228139/.

V drugi skupini so otroci od 1. – 3. razreda, vadba pa je že nekoliko zahtevnejša, predvsem pa usmerjena v namizni tenis. S tem želimo pridobiti nove mlade igralce in igralke namiznega tenisa. Vsem so na razpolago namiznoteniški rekviziti, tako da poteka vadba nemoteno. Igranje namiznega tenisa je enako primerno za dečke in deklice. Vadbo vodi g. Anton Svete /mobitel: 031-287901/.

Vadba za prvo skupino /predšolske otroke/ je vsak ponedeljek in četrtek, od 17. – 18. ure, za drugo skupino /učenci in učenke od 1. – 3. razreda/ pa od 18. – 19,15 ure.
Informacije o vadbi in vpisu v času vadbe in na omenjene telefone.

 

Občinsko prvenstvo Brezovice za rekreativce in veterane
04.03.2006

Prvo soboto v mesecu je bilo 7. odprto prvenstvo občine Brezovice v namiznem tenisu. Na tekmovanju je nastopilo 57 igralk in igralcev v več starostnih skupinah. Prvi del tekmovanja je potekal v pred tekmovalnih skupinah. Boljši so tekmovanje nadaljevali v finalnem delu tekmovanja, ostali pa so igrali v tolažilnem delu tekmovanja. Po zanimivih bojih, je bil vrstni red po starostnih skupinah naslednji:

-Učenci 1. – 4. razred:
1. Zavrl Nejc,
2. Cirikovič David,
3.-4. Gutnik Klemen in Grm-Urbančič Črt.

-Učenke 1. – 4. razred:
1. Grum Tara,
2. Grasselli Izza,
3.-4. Lukič Rebeka in Ogrin Ajda

-Učenci 5. – 9. razred:
1. Kaiser Matic,
2. Grasselli Rok,
3.-4. Švigelj Žiga in Rajšp Jure

-Učenke 5. – 9. razred:
1. Galič Alex,
2. Peršin Karin,
3.-4. Gregorka Nika in Malavašič Ana

-Moški do 40 let:
1. Rogelj Benjamin,
2. Boldin Robi,
3. Letnar Polona

-Moški nad 40 let:
1. Šemrov Miro,
2. Hafnar Jože,
3. Vogrinec Igor

-Ženske /enotna sk./:
1. Petnar Polona,
2. Gerdina Mateja,
3. Galič Alex

Najuspešnejši v kategoriji učencev in učenk so prejeli medalje, starejši pa so prejeli lepe pokale. S pomočjo sponzorjev so bili najboljši nagrajeni tudi z darili.

 

Tromesečni športni program

ŠD Podpeč-Preserje in NTK Preserje vabita otroke na “Športno vadbo za najmlajše”, ki bo MARCA , APRILA in MAJA. Program bo v veliki in mali telovadnici OŠ Preserje po sledečem programu:

-za predšolske otroke: PONEDELJEK in ČETRTEK od 17,00 -18,00 ure
-za 1. -3. razred: PONEDELJEK in ČETRTEK od 18,00 - 19,15 ure

Možen je obisk vadbe tudi 1x tedensko. V program so vključene zanimive športne igre, igre z žogami, štafetne igre, učenje namiznega tenisa ter ostale aktivnosti za najmlajše.
Vpis, začetek in pogovor s starši: v četrtek. 2. marca ob 17.00 uri za predšolske, ob 18.00 uri pa za učence od 1. -3. razreda.
Morebitne informacije: Katarina Kavčnik, mobitel: 031- 228139 in Anton Svete, mobitel: 031-287901.

180 igralcev namiznega tenisa v Preserju
12.02.2006

V nedeljo, 12. 02. 2006 je NTK Preserje organiziral 4. tekmovanje MRNTZ Ljubljane, na katerem je sodelovalo 180 učencev in učenk osnovnih šol in klubov. Tekmovalci so bili razdeljeni v več starostnih skupin. V dopoldanskem času so tekmovali starejši, v popoldanskem pa mlajši. Med nastopajočimi so se izkazali tudi naši športniki.

V skupini učenk 5. -6. razred je GALIČ Alex preejela za prvo mesto zlato medaljo. Lep uspeh je dosegla GREGORGA Nika, ki je osvojila 5. mesto.

 

Finale državnega ekipnega prvenstva RS za kadetinje
28.-29.01.2006


Kadetinje NTK Preserje, ki so se uvrstile na finalni del ekipnega državnega prvenstva Republike Slovenije so presenetile z dobro igra in uspehom. V finalu je nastopilo osem najboljših ekip. Že uvrstitev med najboljšo osmerico ekip je bil presenetljiv. Dekleta je na tekmovanje odpeljal trener Roman Peršin v postavi: Alex GALIČ, Karin PERŠIN, Nika GREGORKA, Laura LUKIČ in Patricija OGRIZEK. Pričakovali nismo veliko, želja je bila pokazati dobro igro in mogoče presenetiti.
Kadetinje so prikazale lepo in borbeno igro in tudi prijetno presenetile. Prvi dan niso bile najboljše, pravo vrednost pa so pokazale drugi dan, ko je bilo najbolj potrebno. V odločilni igri so gladko premagale NTK Merkur /Kranj/ z 4:1. S to zmago so osvojile 6. mesto v Sloveniji
Za dosežen uspeh so zaslužne vse igralke, ki so zagotovile, da bo prihodnje leto še boljše!!!
Z prizadevnostjo na treningu, želji po napredovanju, prizadevnih trenerjih, sodelovanju staršev in pomoči sponzorev-donatorjev bo ta cilj zagotovo dosežen.

 

Uspešen prvi del sezone
31.01.2006


V NTK Preserje smo analizirali in ocenili prvi del tekmovalne sezone 2005/2006 /od začetnih priprav avgusta do zadnjih tekmovanj decembra/ in jo ocenili kot zelo uspešno. Treningi so potekali po načrtovanem programu, nastopili pa smo na 17 tekmovanjih. Udeležili smo se od regijskih do republiških tekmovanjih v kategorijah od mlajših kadetov in kadetinj do mladinskih nastopov. Najvidnejše rezultate smo dosegali v najmlajših kategorijah.

Potrditev trdega dela na treningih je dokaz ženske ekipe kadetinj /starost do 15 let/, ki si je priigrala uvrstitev na državno prvenstvo Slovenije. Na tem tekmovanju nastopa samo 8 najboljših ekip. Uspeh je še toliko večji, ker je povprečna starost teh igralk 13 let in bodo v tej starostni kategoriji igrale še dve leti.

V posamezni konkurenci pa je potrebno izpostaviti rezultate, ki jih dosega Alex Galič v kategoriji do 12 let. Na zadnjem tekmovanju v decembru je osvojila 1. mesto na tekmovanju za pokal “Alpe-Adria”. Premagala je doslej vodečo italijansko igralko. S to zmago je v skupnem seštevku na 3. mestu. Do konca sta še dva nastopa v Avstriji in na Hrvaškem, tako, da ima možnosti tudi za skupno zmago. Tudi ostale igralke in igralci se na tekmovanjih uvrščajo v ”finalni del” tekmovanja, ki pomenijo boj za medalje.

Pohvaliti je potrebno tudi starše, ki pomagajo pri prevozih na tekmovanja in tudi sicer uspešno sodelujejo z klubom.

Tone Svete praznoval 60 let
05.01.2006


Januarja smo v NTK Preserje praznovali okrogel jubilej – 60 letnico našega člana Toneta Svete.
Tone je že desetletja predan športu. Začel je z nogometom, nato nadeljeval na več področjih v okviru v ŠD Podpeč - Preserje...zadnje dve desetletji
pa se posveča predvsem namiznemu tenisu v NTK Preserje. Je marljiv športni delavec, ki je še vedno zelo
aktivno vključen v delovanju našega kluba – trenira najmlajše igralce, hkrati pa vestno opravlja zahtevno delo sekretarja kluba.
Ob jubileju mu člani NTK Preserje še enkrat čestitamo in želimo še na mnoga leta!

 

3. OT MRNTZ Ljubljane
Dobova, 14. 01. 2006


Na tekmovanju smo nastopili s 13 učenci in učenkami, ki so tekmovali v svojih starostnih skupinah. Vse skupaj je bilo preko 180 udeležencev od Jesenic do Dobove. Tekmovanje je potekalo tekoče, glede na tako veliko število pa je trajalo do poznih popoldanskih ur.
V finalni del se je uvrstilo polovico naših igralk in igralcev /Jure Rajšp, Žiga Švigelj, Jan Peršin, Patricija Ogrizek, Karin Peršin in Alex Galič/. Osvojili smo dve tretji mesti. Prijetno je presenetila Karin Peršin z bronasto medaljo v svoji skupini. Enak uspeh je dosegla tudi Alex Galič. Obe sta bili poraženi v polfinalu od kasnejših zmagovalk.
Naslednji /5. turnir/ bomo organizirali v Preserju – 12. 02. 2006.

 

V novem letu se nadaljujejo treningi po zastavljenem programu. Prvo tekmovanje je že 14. 01. 2006, zatem 2. turnir za ťNotranjski pokalŤ, zagotovo pa je največji uspeh ženske kadetske ekipe uvrstitev na ťEkipno državno prvenstvo SlovenijeŤ, ki bo v Logatcu od 28. – 29. januarja.

SREČNO – 2006 !!!

V času od 27. - 30. 12. 2005 smo imeli organizirane dodatne treninge /2x dnevno/ in tako izkoristili proste dni za pripravo na nadaljnje tekmovanja v prihajajočem novem letu.

24. 12. 2005 je skupina 5 igralcev in igralk odpotovala na ťprijateljskoŤ tekmovanje v Izolo. Tekmovanje je bilo v organizaciji NTK Arrigoni. Poleg domačinov so nastopili še nekateri igralci in igralke iz Primorske in Goriške.

1.OT “Alpe-Adria”
Tržič, 18. 12. 2005


NTK Križe je v okviru “Božično-novoletnega” tekmovanja organiziral tekmovanje za pokal ťAlpe-AdriaŤ. Na tekmovanju so nastopili: Galič Alex, Gregorka Nika, Pal Eva, Ogrizek Patricija /vse v skupini do 12 let/, Peršin Jan in Peršin Karin.
Udeležba na tokratnem tekmovanju je bila nekoliko slabša, saj je nastopilo ”le” 97 igralk in igralcev. Največ smo pričakali v kategoriji U-12 za učenke. Uspeh, ki so ga dosegle naša dekleta je bil res odličen. Alex je postala zmagovalka v svoji kategoriji in osvojila POKAL!
V finalni del tekmovanja se je uvrstila tudi Nika. Žreb je določil, da je bila njena nasprotnica klubska igralka Alex. Boljša je bila Alex, ki je nato premagala favorizirano Italijanko Schieranovo, v finalu pa še domačinko Petrovčičevo. S to zmago se je Alex prebila v skupnem seštevku na 3. mesto in v nadaljevanju je pričakovati ogorčen boj za skupno zmago tega tekmovanja.
Nika je osvojila 5. mesto, Patricija in Eva pa sta osvojili 9. oz. 10. mesto.

1. TOP-12 RS za članice
Preserje, 17. – 18. 12. 2005


Bili smo organizatorji ženskega tekmovanja, v katerem pa nismo imeli svojih tekmovalk. Tekmovanje smo organizirali, ker pač ni bilo drugih kandidatov za organizacijo tega tekmovanja. Našim mladim igralkam in igralcem smo omogočili, da so si lahko ogledali, kako bodo lahko tudi sami v prihodnje tekmovali na podobnem tekmovanju, seveda če bodo nadaljevali z pridnim treniranjem.
Žal niso nastopile najboljše igralke, pa tudi že nekatere prijavljene tekmovalke so svojo udeležbo odpovedale zaradi “bolezni”. Nastopilo je le 21 igralk.

"NOTRANJSKO TEKMOVANJE"
Preserje, 09. 12. 2005

Prvo tekmovanje za "Notranjski pokal" v sezoni 2005/2006 je bil v Preserju. Nastopilo je preko 60 učencev in učenk iz Cerknice, Rakeka, Logatca, Vrhnike in Preserje. Tekmovalci so razdeljeni v dve starostni skupini. V prvi skupini nastopajo rojeni 1991 - 1994, v drugi pa rojeni 1995 in mlajši.

V prvi skupini, kjer nastopajo starejši so tekmovali v dveh skupinah s po 8 igralci in igralkami: " TOP – 8". V dveh enakovrednih skupinah so igrali vsak z vsakim, nato pa razigravali za posamezna mesta.

Rezultati: "TOP – 8"
1. Urbanc Žiga /Rakek/
2. Galič Alex /Preserje/
3. Vrabl Anže /Logatec
4. Kaiser Matic /Vrhnika/
10. Podgrajšek Martin /Preserje/
11. Peršin Karin /Preserje/
16. Rajšp Jure

Ostali so igrali v drugi kakovostni skupini za razvrstitve od 17. mesta dalje.

V skupini mlajših /rojeni 1995 in mlajši/ so bili najboljši tekmovalci iz Logatca, ki so osvojili prva štiri mesta. Na petem mestu pa je tudi Rebeka Lukič. Vrstni red: 1. Šfiligoj Tom, 2. Jernejčič Matevž, 3. Kožul Deni, 4. Dobrovoljc Žan /vsi Logatec/.A

1. OT MRNTZ Ljubljane
Logatec, 03. 12. 2005

Za tekmovanje smo prijavili vse igralke in igralce. Žal pa zaradi bolezni ni nastopil Podgrajšek Martin in Rajšp Jure. Kljub bolezni /vročini/ je nastopila Nika Gregorka, ki pa po prvem dvoboju ni več nadaljevala s tekmovanjem.

Tudi tokrat je bila najboljša Alex Galič, ki je v svoji starostni kategoriji osvojila 3. mesto. Ostali so nastopili povprečno.

Ekipno tekmovanje MZNTZ Ljubljane
Preserje, 25. 11. 2005

Na ekipnem polfinalnem tekmovanju v Preserju so nastopile 4 ekipe kadetov in 4 ekipe kadetinj.

V skupini kadetov so igrake ekipe: NTK EDIGS, Mengeš, NTK HRASTNIK, NTK Preserje in ŠD NTS VRHNIKA

Rezultati:
EDIGS : VRHNIKA 4 : 1
HRASTNIK : PRESERJE 2 : 4
EDIGS : PRESERJE 4 : 1
HRASTNIK : VRHNIKA 3 : 4
PRESERJE : VRHNIKA 4 : 1
EDIGS : HRASTNIK 4 : 1

Vrstni red: 1. NTS EDIGS, 2. NTK PRESERJE, 3. ŠD NTS VRHNIKA, 4.NTK HRASTNIK

V skupini kadetinj so igrale ekipe: NTK EDIGS, NTK PRESERJE I. in NTK PRESERJE II., ŠD NTS VRHNIKA pa ni nastopila.

Rezultati:
NTK PRESERJE I : NTK PRESERJE II 4 : 0
NTK PRESERJE II : NTS EDIGS 0 : 4
NTK PRESERJE I : NTS EDIGS 4 : 1

Vrstni red: 1. NTK PRESERJE I., 2. NTS EDIGS, 3. NTK PRESERJE II.

Drugi del – finalni del tekmovanja /razigravanje za posamezna mesta/ bo v maju – 2006.

Na tekmovanje – 2. OT Republike Slovenije za kadete in kadetinje, nismo odpotovali zaradi slabih vremenskih razmer!!!

Ekipno polfinalno tekmovanje RS
Preserje, 20. 11. 2005
Vrtojba, 20. 11. 2005

Za polfinalno ekipno tekmovanje smo prijavili ekipo kadetov in kadetinj. Kadeti so tekmovali v domači dvorani v Preserju, kadetinje pa so odpotovale v Vrtojbo pri Novi gorici. V ekipi kadetov so bili: Rajšp Jure, Švigelj Žiga, Peršin Jan in Podgrajšek Urban. Zaradi poškodbe ni mogel nastopiti Pograjšek Martin, kar se je pokazalo na rezultatu ekipe, ki se ji ni uspelo uvrstiti na ekipno državno prvenstvo.

Večje je bilo pričakovanje od ekipe kadetinj. Na pot v Vrtojbo so odpotovale: Peršin Karin, Galič Alex, Gregorka Nika in Lukič Laura. Že v prvem dvoboju z ekipo NTK Merkurja iz Kranja se je pokazala priložnost za zmago, saj so naša dekleta povedla s 3:1. Žal niso izkoristila prednost in na koncu izgubile z najtesnejšim izidom 3:4. V naslednjih dveh dvobojih sta bili ekipi NTK Logatec in NTK Iskra-Avtoelektrika /domača ekipa/, premočni za našo ekipo. Priložnost za uvrstitev na državno prvenstvo je bila v dvoboju z NTK Vesno iz Zaloga. V najbolj pomembnem trenutku so dekleta pokazala več želje in znanja in zmagale brez izgubljene igre: 4:0 za NTK Preserje in se tako uvrstile na ekipno državno prvenstvu za kadetinje, ki bo 28. - 29. 01. 2006 v Logatcu, kjer nastopa najboljših 8 ekip Slovenije. Lep uspeh za mlado ekipo!

2. OT RS za mladince in mladinke
Ljubljana (Olimpija), 30. 10. 2005

Tekmovanje je bilo ŠD Krim na Galjevici v organizaciji NTK Olimpije. Za tekmovanje smo prijavili le tri dekleta /Gerdina Sabina, Peršin Karin in Galič Alex/. Pokazalo se je, da se mlade igralke še ne morejo enakovredno igrati z veliko starejšimi tekmovalkami v mladinski kategoriji. Nobeni se ni uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja /niti nismo to pričakovali/, tako, da so tekmovanje nadaljevale v tolažilni skupini in si pridobile nove izkušnje.

1. OT MRNTZ Ljubljane
Zalog, 16. 10. 2005

Tekmovanje je namenjeno učencem OŠ, klubom in društvom, ki so razdeljeni v štiri kategorije:

 • - učenci od 1. - 3. razreda
  - učenci od 4. - 5. razreda
  - učenci od 6. - 7. razreda
  - učenci od 8. - 9. razreda
 • Na tekmovanju je sodelovalo 152 učencev in učenk iz 18 klubov, društev, šol. Za NTK Preserje so tekmovali: Peršin Karin, Galič Alex, Lukič Laura, Gregorka Nika, Ogrizek Patricija, Pal Eva, Drašler Jana, Lukič Rebeka, Podgrajšek Martin, Rajšp Jure, Peršin Jan in Švigelj Žiga, Podgrajšek Urban pa je bil poškodovan, tako, da ni nastopil.

Največ tekmovalcev imamo v kategoriji učenk in učencev od 6. – 7. razreda in tu dosegamo tudi najboljše rezultate. Tokrat nismo posegli po medaljah, se je pa kar petim uspelo uvrstiti v svojih razredih med 5. – 8. mestom.

- pri učenkah 8. – 9. razred: Peršin Karin
- pri učenkah 6. – 7. razred: Gregorka Nika, Pal Eva in Galič Alex
- pri učencih 6. – 7. razred: Peršin Jan

Kako blizu medaljam sta bili Nika in Alex pove podatek, da je Nika v skupini premagala kasnejšo zmagovalko Založnikovo /Ilirija/, Alex pa Gutnikovo iz Logatca, ki je bila na koncu druga. Tudi Karin, Jan in Eva so bili blizu dosega tretjega mesta, a jim žal tokrat ni uspelo. Pohvalo zaslužita tudi Jure in Žiga, ki sta pokazala veliko borbenosti, a jima sreča ni bila naklonjena.

Do naslednjih pomembnejših nastopov sledi krajša prekinitev tekmovanj, tako, da se bomo temeljito pripravili na treningih za tekmovanja, ki sledijo v novembru in decembru.

2. OT "Alpe-Adria"
Ljubljana, 08. 10. 2005

NTK Ljubljana je bil organizator drugega turnirja, ki je bil v športni telovadnici gimnazije Poljane. Skupno je nastopilo 140 športnikov iz 29 klubov in društev iz Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske in Slovenije.

V skupini: U – 12 so nastopili Galič Alex, Gregorka Nika, Švigelj Žiga in Peršin Jan
V skupini: U – 14 pa Gerdina Sabina in Peršin Karin

Dobro igro in odlično uvrstitev sta dosegli Alex in Nika. Alex je osvojila 3. mesto, Nika pa 5. mesto. Alex je izgubila v polfinalu z kasnejšo zmagovalko Schierano iz Italije.

Čestitke za ALEX in NIKO!!!

Ostalim se ni uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja. Naslednje tekmovanje bo v Križah – 18. 12. 2005.

1. OT RS za ml. kadete in kadetinje
Mengeš, 01. 10. 2005

Na tekmovanje v Mengeš je odpotovalo 5 mlajših kadetinj in 3 mlajši kadeti /Galič Alex, Gregorka Nika, Lukič Laura, Pal Eva, Ogrizek Patricija, Švigelj Žiga, Peršin Jan in Rajšp Jure/. Tudi tu poteka tekmovanje na prvi stopnji v pred tekmovalnih skupinah, prvo in drugo uvrščeni se uvrstita v finalni del tekmovanja, ostali pa nato igrajo v tolažilni skupini. Kar šestim se je uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja, kar je obetavno za nadaljnja tekmovanja – to je nastop na zaključnem "TOP turnirju Republike Slovenije", ki je ob zaključku tekmovalne sezone.

Po pričakovanju je najboljša uvrstitev uspela Alex, ki si deli 5. – 8. mesto, Nika, Laura in Eva pa so uvrščene od 9. – 12. mesta.

Pri dečkih sta se v finalni del uvrstila Žiga in Jure. Jan je uspešno tekmoval v tolažilni skupini in osvojil 3. mesto ter prejel medaljo.

1. OT RS za kadete in kadetinje
Izola, 24. 09. 2005

Podobno tekmovanje kot za starejše je tudi za to starostno skupino – kadete in kadetinje. V Izoli je skupno nastopilo preko 100 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov. Barve našega kluba so zastopali: Podgrajšek Martin, Rajšp Jure, Peršin Karin, Lukič Laura, Galič Alex in Gregorka Nika.

Nastop v finalnem delu je uspel najmlajši Alex, ki je presenetila z dobro in borbeno igro in se uvrstila od 9–12. mesta. Ostali so nastopili v "tolažilni skupini".

1. OT RS za mladince in mladinke
Cerknica, 18. 09. 2005

Na prvem tekmovanju za mladince in mladinke so nastopili: Gerdina Sabina, Peršin Karin, Galič Alex in Podgrajšek Martin. Na tekmovanju je nastopilo 123 tekmovalcev iz 26 slovenskih klubov. Tekmovanje je bilo posamezno s pred tekmovalnimi skupinami. V finalni del se uvrstita 1. in 2. uvrščeni, 3. in 4. iz skupine pa tekmuje v "tolažilni skupini".

Za tekmovanje v tej starostni skupini se je pokazalo, da naši še ne morejo posegati po boljših uvrstitvah, pridobijo pa si gotovo dragocene izkušnje, ki jim bodo še kako koristile kasneje.

1. OT "Alpe-Adria"
Zgonik/Trst, 11. 09. 2005

Na tekmovanjih za "Pokal Alpe-Adrija" nastopajo tekmovalci razdeljeni v tri starostne skupinein sicer:

- U – 12: to je skupina do 12 let
- U – 15: to je skupina do 15 let
- U – 19: to je skupina do 19 let

Na pot v Italijo je odpotovalo 9 Igralcev in igralk /Gerdina Sabina, Peršin Karin,Galič Alex, Gregorka Nika, Lukič Laura, Ogrizek Patricija, Švigelj Žiga, Peršin Jan in Rajšp Jure/. Na pomoč za tako številno ekipo so pripomogli tudi starši z organizirano obliko prevoza.

Na mednarodnem tekmovanju je nastopilo blizu 150 tekmovalcev iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Prvi del je potekal v skupinah – 1. in 2. uvrščeni sta se uvrstila v finalni del tekmovanja. To je uspelo le Alex, vse eno pa bili vsi z nastopom zadovoljni, saj so odigrali veliko iger z tujimi igralci in igralkami.Nekaterim je bilo prvič, da so igrali s tujo tekmovalko!

36. OP Murske Sobote – 2005 in 4. pokal "Merkur – 2005"
03. 09. 2005

Prvo tekmovanje v novi sezoni mladih igralcev in igralk je bilo v Kranju za dekleta in v Murski Soboti za fante. Tekmovanje je bilo ekipni in posamezno, tako, da je bilo veliko igranja, ki so ga vsi že težko pričakovali.

Na dolgo pot v Mursko Soboto so odpotovali Švigelj Žiga, Peršin Jan, Rajšp Jure in Podgrajšek Urban. V ekipnem delu tekmovanja je nastopilo 20 ekip iz Slovenije, Hrvaške Avstrije in Madžarske. Mlajši kadeti so osvojili dobro 7. mesto, v posameznem tekmovanju pa se je v finalni del tekmovanja uvrstil Žiga.

Podobno tekmovanje v novi sezoni so imela dekleta v Kranju, kjer je skupno nastopilo "samo" 8 ekip. Naše mlade igralke /Galič Alex, Gregorka Nika. Lukič Laura, Pal Eva in Ogrizek Patricija/ so v skupini do 12 let že na prvem tekmovanju dosegle 3. mesto in so se domov vračale za bronastimi medaljami. V tekmovanju posamezno sta si Galič Alex in Gregorka Nika razdelili 5. oziroma 6. mesto.

Sezona 2005/2006

Novo sezono smo začeli v ponedeljek, 01. 08. 2005. Treningi v avgustu so bili 2x dnevno /dopoldan in popoldan/ in to 5x tedensko /proste sobote in nedelje/. Res je, da so bili nekateri še na počitnicah, kljub vsemu je bila prisotnost na treningih dobra. Prvi treningi so bili namenjeni kondicijski vadbi in so potekali deloma na zunanjih igriščih, delom pa v NT dvorani na štirih mizah, ki so bile polno zasedene.

V času od 14. - 20. avgusta so bile organizirana poletne priprave v Kočevju. Na pripravah je sodelovalo 7 igralcev in igralk iz našega kluba /Gerdina Sabina, Peršin Karin, Galič Alex, Gregorka Nika, Pal Eva, Švigelj Žiga in Peršin Jan/. Priprave so bile uspešne in vsi so bili navdušeni nad pripravami, ki jih je organizirala MRNTZ Ljubljana. Sicer pa je bilo skupno na pripravah preko 50 mladih igralcev in igralk.

Ostali , ki se teh priprav niso udeležili so nadaljevali s treningi v NT dvorani v Preserju. V zadnjih 10 dneh je bila omenjena telovadnica vse skozi polno zasedena, treningi pa so bili vse bolj zahtevni, saj so bila pred tekmovalci že prva tekmovanja v septembru.

Arhiv novic (sep.2001 - avg. 2005)